Megkínzottak tömegsírban, élelmiszerhiány, lerombolt falvak - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 14. kedd


Megkínzott halottak tömegsírban, nemzetközi élelmiszerhiány, borzalmak kitörölhetetlen nyomai az emberek életében, bombákkal és rakétákkal lerombolt falvak  - hírek + ima:

- Egy tömegsír helyszínén, egy Bucsa melletti erdőben munkások hét holttestet tártak fel. Közülük kettőnek a kezét megkötözték, a térdükön és a fejükön pedig lőtt sebek voltak – közölte a kijevi regionális rendőrfőnök.  A térdre leadott lövések arról árulkodnak, hogy az embereket megkínozták – mondta Andrij Nebitov, miközben egy csapat a közeli sír exhumálásán dolgozott. A helyszín közvetlenül egy katonai jármű számára kiásott árok mögött volt – adta hírül a Sky News. A hatóságok szerint 1316 ember holttestére bukkantak a Kijevi régióban az orosz csapatok március végi kivonulása óta.

-  Milliókat érinthet a háború okozta élelmiszerhiány: Michelle Bachelet, az ENSZ emberjogi képviselője az ENSZ genfi emberi jogi tanácsának beszélt a „pusztításról és a rombolásról”, amelyet Oroszország Ukrajna elleni inváziója okozott – és az ebből eredő kockázatokról, amelyek milliókat sodornak a szegénység szélére. A legutóbbi ülésünk óta az ukrajnai háború továbbra is sokak életét teszi tönkre. A civil lakosságot ért borzalmak kitörölhetetlen nyomot hagynak a legtöbb ember életében, beleértve a következő generációkat is – mondta a hétfői ülésen. „Társadalmi, gazdasági és politikai következményei az egész régióra és a világra kiterjednek – és egyelőre nem tudjuk, hol lehet a vége” – folytatta, hozzátéve, hogy „a globális élelmiszer-, üzemanyag- és pénzügyi válság milliókat taszíthat szegénységbe”. A Világélelmezési Program szerint a súlyos élelmezési bizonytalanságban élők száma várhatóan a 2022-es év eleji 276 millióról 323 millióra nőhet, és a társadalom legszegényebbjei szenvedik meg leginkább – állapította meg Bachelet.

-  Rakétákkal, tankokkal és tüzérséggel támadták a Donyecki terület lakott területeit. Több tucat lakóépület semmisült meg, és több áldozat is volt – írja a Korrespondent. A lap szerint múlt héten az orosz csapatok 11 településre mértek csapást Donyeck régióban. Hétfőn a belügyminisztérium sajtószolgálata közölte: Negyvenhárom polgári objektumot romboltak le, amelyek túlnyomó többsége lakóépület volt. A rendőrség dokumentálta Oroszország katonai bűncselekményeit – áll a közleményben. A belügyminisztérium közlése szerint Avdijivka, Toreck, Bahmut, Szoledar Szvitlodarszk, Krasznahorivka, Vdale, Makszimiljanivka, Halicinyivka, Mikolajivka és Dolinyivka településeket lőtték. Két Kh–22 Tempest típusú szuperszonikus rakéta csapódott be a Pokrovszkij körzetben lévő Mikolajivka faluban. Ennek következtében 31 lakóépület, a vuhlehirszkai hőerőmű adminisztratív épülete, a vasútvonal, egy mentőautó és a villanyvezetékek megsérültek. Bahmut és Krasznohorivka áram nélkül maradt.

Drága Istenünk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy nyisd fel az emberek szívét a gonoszság tombolásának valóságára, állítsd le az országromboló gyilkosokat, és hozd el az áldott felszabadulást és békét Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...