Ferenc pápa a nemzetek vezetőihez: Kérem, ne vigyék pusztulásba az emberiséget!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 06. hétfő

Június 5-én, pünkösdvasárnap délben a Szentatya mintegy huszonkilencezer hívővel és zarándokkal imádkozta el a Regina caeli imát az Apostoli palota ablakából, melyet követően felhívást intézett a nemzetek vezetőihez. Ferenc pápa felhívását az alábbiakban közreadjuk:

Pünkösdkor Istennek az emberiségről szőtt álma valósággá vált; ötven nappal húsvét után a különböző nyelveket beszélő népek találkoznak, és megértik egymást. De most, száz nappal az Ukrajna elleni fegyveres agresszió kezdete után ismét az emberiségre szállt a háború rémálma, mely Isten álmának a tagadása: népek csapnak össze, népek ölik egymást, az emberek ahelyett, hogy közelednének egymáshoz, kénytelenek elhagyni otthonaikat. És miközben a pusztítás és a halál dühe tovább tombol, és a konfliktusok lángolnak, fokozva a mindenkire nézve egyre veszélyesebb eszkalációt, újból felhívást teszek közzé a nemzetek vezetőihez: kérem, ne vigyék pusztulásba az emberiséget! Kérem, ne vigyék pusztulásba az emberiséget!

Kezdjenek valódi tárgyalásokba, konkrét tárgyalásokba a tűzszünetről és a fenntartható megoldásról!

Hallják meg a szenvedő emberek kétségbeesett kiáltását – nap mint nap látjuk a médiában –, tartsák tiszteletben az emberi életet, és állítsák le a kelet-ukrajnai városok és falvak borzasztó lerombolását! Kérem, továbbra is imádkozzunk és fáradhatatlanul dolgozzunk a békéért!

Fordította: Tőzsér Endre

Magyar Kurír