Keresztény vértanúk napjainkban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 26. csütörtök

Deborah fiatal lány volt Nigériában - volt, mert már Jézussal van a mennyben. Megkeresztelkedett és nagyon hamar kiderült, hogy valóban fontosabb számára az életénél is hite a Megváltóban. Muszlim osztálytársaiból és más helyi muzulmánokból álló tömeg vallási vezetőik harsány "Allah Akbar!" kiáltásai közepette egy mondvacsinált ürüggyel rárontott, dorongokkal verte, megkövezte és testét elégette. Mindez csak pár hete.

Ami vele történt, sajnos, nem rendkívüli. A 211,4 milliós Nigériában 98 millió keresztény él. Az ország északi részén válogatás nélkül, brutálisan támadják őket. Jelenleg Nigéria a legveszélyesebb hely a Földön a keresztények számára. - Tavaly 5 898 embert öltek meg a világon keresztény hite miatt, 5 110 templomot és más keresztényekhez köthető épületet ért támadás, 6 175 hívőt vettek őrizetbe, tartóztattak le és ítéltek el valódi tárgyalás nélkül, 3 829 keresztényt raboltak el.

Napjainkban több mint 360 millió keresztény él olyan helyen, ahol nagymértékben ki vannak téve a megkülönböztetésnek és üldöztetésnek. - Bár Deborah ügyében szerencsére már történt néhány letartóztatás, de a nigériai kormány nagyrészt hallgat a keresztényüldözésről.
Ez sajnos bátorságot ad a muszlim szélsőségeseknek, hogy további támadásokat hajtsanak végre.
Az ima mellett a távolból azzal is segíthetünk, hogy minél többeknek beszélünk a brutalitásokról, az interneten is felhívjuk mások figyelmét az elfogadhatatlan helyzetre.