A katolikus püspöki kar levelet írt a pedagógusoknak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 21. szombat

A pedagógusaiknak írt, május 17-ei keltezésű levélben már elismerik, hogy komoly anyagi és munkaszervezési problémák vannak, és tárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal ezek megoldására. Az MKPK négyfős vezetésének - Veres András, Udvardy György, Erdő Péter és Székely János - levelében ez áll:

„Katolikus intézményfenntartóként mindannyian jól ismerjük az egyházi iskolákban rejlő számtalan lehetőséget, tiszteljük és elismerjük a pedagógusok által végzett, szerteágazó oktatónevelő munkát. Tisztában vagyunk ugyanakkor pedagógusaink nehéz helyzetével is.
Tudjuk, hogy anyagi és ezzel együtt társadalmi megbecsülésük nincs arányban azzal az értékes munkával, amit végeznek. Tudjuk, hogy a heti óraszám-terheik magasak, valamint aggodalommal figyeljük az egyre növekvő pedagógushiányt is. Ezen terhek enyhítése érdekében, megalakulása után felvesszük a kapcsolatot az új ágazati irányítással és tárgyalások útján kívánjuk közösen keresni és megtalálni a megoldásokat.
Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a pedagógus hivatás megerősödjön, társadalmi presztízse emelkedjen, ezért a tárgyalásos megoldások híveként a legmagasabb szinten fogjuk intézményeink, pedagógusaink érdekeit képviselni.”

(444.hu)