Hogyan lopjunk ügyesen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 02. hétfő

Öt dolgozó és 4,4 milliárd tiszta profit – így zárta a 2021-es évet az a magyar társaság, mely közvetítőcégként kulcsfontosságú szerepet játszott a kínai vakcinabizniszben.

Mint ismert, Magyarország a magasabb átoltottság mihamarabbi elérése érdekében a nyugati vakcinák mellett keleti vakcinákat is igyekezett beszerezni, ám míg az orosz Szputnyik-vakcinákat közvetlenül vásárolta meg hazánk, addig a kínai Sinopharm esetében beiktattak egy közvetítőcéget.
Bár a Danubia Pharma Kft. tulajdonosi háttere az elmúlt egy évben számtalan átalakuláson ment keresztül – 2021 decemberében például beolvadás útján egyesült a Syntonite Med Zrt.-vel –, az mfor információi szerint a közvetítőcég így is roppant sikeres évet zárt.
A lap a cég éves beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy a Danubia Pharma árbevétele az előző évi
3,4 milliárdról 54,8 milliárd forintra emelkedett, ami nem kevesebb mint 1511 százalékos bevételgyarapodás egy év leforgása alatt.
Ezzel párhuzamosan természetesen a költségek is növekedtek, több volt például a személyi jellegű ráfordítás, hiszen míg 2020-ban csak egy, addig 2021-ben már öt fő volt a dolgozók létszáma, de a bérköltségek növekedése ellenére a kínai vakcinabiznisz még így is 4,4 milliárd tiszta profitot hozott a cégnek.
(index.hu)