Egy ukrán milliárdos elmondta, hogyan lövette szét a saját villáját

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. április 20. szerda

Andrej Sztavnicer ukrán milliárdos az ITV Good Morning Britian című műsorában beszélt arról, hogy miként bombáztatta le az ukrán hadsereggel a saját, oroszok által megszállt villáját.

A férfi azt mondta, hogy az újonnan épített villa biztonsági kameráin keresztül látta azt, hogy az oroszok behatoltak a birtokára. Elmondta azt is, hogy az oroszok a legtöbb kamerát megsemmisítették, de egy kisebb, amatőr webkamerát érintetlenül hagytak (vélhetően nem vették észre).
"Láttam, hogy mások otthonait kifosztják és a dolgokat onnan az enyémbe hordják át. Televíziókkal, iPadekkel, számítógépekkel, más emberek ingóságaival pakolták meg ott a kamionjaikat" – mondta, hozzátéve azt is, hogy legalább 12 katonai járművet számolt meg a villa területén.
Ráadásul az oroszok nemcsak hogy berendezkedtek a házában, hanem még rakétavetőket is vittek a villába, ahonnan a milliárdos szerint Kijevet lőtték. Andrej Sztavnicer szerint ez volt az ok, amely miatt végül elárulta az ukrán hadseregnek a villája helyét. Elmondása szerint az ukrán tüzérség ez után szétlőtte az épületet.
"Ez egy egyértelmű döntés volt a számomra. Nem sokat tudunk tenni, hogy segítsünk az ukrán hadseregnek, ezért is akartam élni ezzel a lehetőséggel" – mondta.
(index.hu)