Az Őrtüzek imádság Háza kezdeményezése hazánkért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. január 05. szerda

"Egy ŐIH kezdeményezésre, Magyarországért és az egész magyar nemzetért folytatott 12 hetes imaharcra hívunk Titeket, amely január 9-től április 3-ig tart.

A Magyarországért és az egész magyar nemzetért folytatott imaharcunk alatt, kéthetes ciklusokban, hat területet imádkozunk át. Nincs meghatározva, hogy mennyit és mit kell imádkozni, az a fontos, hogy minden nap imádkozzunk.

Az imádkozás hat területe:

1.      A magyarországi Egyházért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért. (január 9-től 22-ig)

 2.      A politikusokért, a világi vezetőkért. (január 23-tól február 5-ig)

 3.      A tömegtájékoztatásért, közbeszédért, azért, hogy az emberek tiszteletben tartsák a másik véleményét, és egymást, szerető és elfogadó módon beszéljenek egymással. (február 6-tól 19-ig)

 4.      A családokért, mint legkisebb közösségekért, az emberi kapcsolatokért. (február 20-tól március 5-ig)

 5.      A fiatalokért, akik Magyarország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei. (március 6-tól 19-ig)

 6.      Magyarország megtéréséért, az ébredésért. (március 20-tól április 3-ig)

 A tizenkéthetes imaharcról ide kattintva, az ŐIH honlapján lehet bővebben olvasni.

 Minden héten más keresztény testvérünk fogja elmondani felvezető gondolatait, a témával kapcsolatos buzdítását. Az első témában Varga László kaposvári megyéspüspök mondja el gondolatait. Ez a videó már elérhető honlapunkon és YouTube-csatornánkon. A második témát Szeverényi János, evangélikus missziós lelkész, a harmadikat Lackfi János, keresztény költő, író, műfordító, a negyediket Pataki Albert, a Pünkösdi Egyház elnöke, a hatodikat pedig az ŐIH vezetője fogja felvezetni. Az ötödik témában még visszajelzésre várunk.

 Fontosabb alapvetések, gondolatok:

 ·  Imádkoznunk kell az országunkért, népünkért, mert égető szükségünk van arra, hogy az Úr akarata valósuljon meg közöttünk, amint a mennyben, úgy itt, a földön is.

 ·  Isten elsősorban az Ő Egyháza által (értünk ezalatt minden egyházat és gyülekezetet, amely Krisztust tekinti fejének és az Ő akaratát keresi) szeretné megvalósítani terveit.

 ·  Szellemi-lelki harc folyik ma Magyarországon, amire csak szellemi-lelki eszközökkel, fegyverekkel lehet válaszolni, harcolni.

 ·  Az imaharc felekezetközi, minden keresztény, Krisztus-követő testvérünket hívunk imádkozni.

 ·  Nem imádkozunk politikai pártokért.

Számunkra is örömteli, hogy már eddig is mennyi emberhez jutott el a felhívásunk és milyen sokan csatlakoztak hozzánk. Nagyon fontos most az ima (és böjt) Magyarországért, a magyar nemzetért. A politikai, gazdasági eszközök nem képesek életet és áldást, békét, egységet és szeretetet adni. Az egyetlen megoldás az, ha Magyarország megtér. Ebből fakadhat aztán minden áldás és kegyelem.

Az imaharc utolsó hetében tervezünk olyan imafolyamot -hegymászó nyelven csúcstámadásnak mondanánk-, amikor egy héten keresztül, órás beosztás alapján, folyamatosan, megszakítás nélkül imádkozunk Magyarországért, a magyar nemzetért. Elképzelhető még egy záró dicsőítés is, de erről a járványhelyzet függvényében döntünk.

Köszönjük, hogy elolvastátok levelünket, és azt, hogy eljuttatjátok ezt a felhívást minél több keresztény testvérünkhöz, hogy együtt könyörögjünk a magyarságért.

Jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre!

Áldással:

Tóth Anna és Somogyi Tibor

Őrtüzek Imádság Háza"