A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a látogatási tilalom alatt is elérhető

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. november 07. vasárnap

A betegek védelme és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 1-jétől az országos tiszti főorvos elrendelte a látogatási tilalmat Magyarország valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményében. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai az egyházmegye területén található kórházakban azonban továbbra is jelen vannak, látogatják a betegeket.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való búcsúzást. A látogatási tilalom alatt a kiskorú, valamint az értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett ott lehet szülője, törvényes képviselője, valamint a szülő nő mellett is folyamatosan tartózkodhat egy nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt. Ezekben az esetekben a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A látogatási tilalom november 1-jétől visszavonásig érvényes.

*

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai az egyházmegye területén található kórházakban továbbra is jelen vannak, látogatják a betegeket.

A főállású beteglátogatók, lelkigondozók és római katolikus papok az egyházmegye alkalmazottai.

Fő feladatuk a beteglátogatás, a lelkigondozói beszélgetés, mely során nem tanácsot adnak a betegnek, hanem odafigyelést, együttérzést, megértést és időt ajándékoznak a másik embernek.

A papok mindemellett a szentségek kiszolgáltatásában is a betegek segítségére sietnek.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján megtalálhatók a kórházlelkészi szolgálat munkatársainak elérhetőségei. Keressék őket bizalommal!

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír