Az apostoli vizitátor Medjugorjéról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. augusztus 15. vasárnap

„Misszióm annak a jele, hogy Ferenc pápa odafigyel a zarándokokra. A pápa oda küld, ahová az emberek azért mennek, hogy az üdvösség fényét keressék. Međjugorjéba a világ minden tájáról érkeznek zarándokok, hogy találkozzanak Istennel, Krisztussal, és hogy találkozzunk az ő Anyjával.

A máriás út a legbiztosabb, mert Jézushoz vezeti a híveket. Međjugorje középpontjában a szentmise és az Oltáriszentség imádása áll, amihez kapcsolódik a nagyon nagyszámú szentgyónás. A međjugorjei út igazán Krisztus-centrikus, Jézus Krisztus áll a tisztelet középpontjában. Međjugorje a Boldogságos Szűz Mária, Isten Anyja és az Egyház Anyja közbenjárására felkínálja a zarándokoknak az isteni kegyelem idejét és terét. A Međjugorjei Szűzanyát a Béke Királynője névvel tisztelik itt, mely megszólítás jól ismert a Loretói litániából. Erre a békére pedig nagy szüksége van a mai világnak” – fogalmazott Henryk Hoser érsek.

Augusztus 13-án, pénteken egy varsói kórházban, 78 éves korában elhunyt Henryk Hoser lengyel érsek, akit Ferenc pápa apostoli vizitátorként küldött Međjugorje, hogy a plébánia közösségének és a zarándokoknak lelki segítséget nyújtson, anélkül, hogy a Mária-jelenések hitelességének vizsgálatába belekapcsolódna.

(magyar kurir)