Kápolna-örömhír a sötét évek után

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2016. december 16. péntek

Képletesen és valóságosan is. Öt évvel ezelőtt, Hámori Angyi néni halála után (az ő házuk egy részének helyén épült a Szeretetláng-kápolna) többen azt mondták, hogy "ugye, akkor most bezárjuk a kápolnát" - de nem tettük. Két év óta pedig, hogy a területen lévő pékség is bezárt, már fűtés és világítás sem volt, a teleket gyertyával és pokrócokba burkolózva (végül pedig egy kis palackos gázkályhával) vészeltük át - de nem hagytuk abba a keddi és csütörtöki összejöveteleket. Isten kegyelme pedig velünk volt - és az utóbbi hetek eseményei megmutatták, hogy velünk is maradt!

Mint már hírt adtunk róla, egy, a kápolnánkba rendszeresen járó sokgyermekes családvállalkozó családfője ajánlatot tett a tulajdonosoknak, hogy megveszi az egész ingatlant, benne a házat a kápolnával és e kettő utóbbi a tulajdonunkba (Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány) kerülhet. Ehhez nekünk 8 millió forintot kellett összegyűjteni december közepéig. (Múlt hét csütörtökön ima-kilencedet is indítottunk, aminek ma van az utolsó napja.) 

Nagy örömmel adok hírt arról, hogy - Isten kegyelméből és a ti nagylelkű szeretetetekből - összegyűlt a szükséges összeg! Az ügyvédek már fogalmazzák az adás-vételi szerződéseket, így remélhetőleg hamarosan elkezdhetjük a felújítási munkák tervezését és ütemezését (amihez továbbra is kérjük imáitokat és támogatásotokat). Célunk, hogy 2017 tavaszára, a kápolna 20 éves évfordulójára a házat (lelki központot) és a kápolnát felújítva mutathassuk meg nektek és veletek együtt ünnepelhessük Isten mindent felülmúló szeretetét, a Szűzanya és az égi seregek segítségét egy ünnepi alkalmon.

Imáitokat és nagylelkű szereteteteket megköszönve és viszonozva, áldott adventet és karácsonyi ünnepeket kívánva: Sipos Gyula

A kápolna és lelki központ tervéről itt olvashattok: http://szeretetfoldje.hu/index.php/eheti/8608-mustarmag-es-kovasz-egy-lelki-kozpont-epulese

A kápolnát bemutató két videó itt: http://szeretetfoldje.hu/index.php/videok