Edit nővér beszámolója Manilából, a pápalátogatásról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2015. január 17. szombat

"Kedves barátok, ma késő délután érkezett meg Ferenc pápa Sri Lankáról. Hatalmas ovációval fogadták a filippinok és a több kilométeres manilai útján a repülőtérről a nunciatúráig több ezer rendőr, katona es több százezer filippino, szerzetes es laikus ember fogadta az út szélén.

 Holnap délután egy sport arénában találkozik a családokkal, kb. 20 ezer ember fog részt venni.

Nagyon nagy szerencsének van, hogy mi az elsők között kaptunk helyet a fiataljainkkal és munkatársainkkal, még a börtönből is ki tudtunk kérni néhány fiút erre a napra speciális bírói engedéllyel. Két bíró közülük velünk lesz a találkozón.

Holnap Sophie nővér és én kísérjük a három Yolanda túlélő lányainkat a pódiumon, mivel egyikük olvassa fel a waray nyelven a könyörgést. Waray nyelvet beszélik Takloban szigeten ahol a szupertájfun több mint 15 ezer ember életét vitte el tavaly. Ezen a holnapi találkozón több mint 30-an leszünk a lányainkkal fiainkkal és vasárnap a nagy misén több mint százunknak sikerült jegyet szerezni (természetesen ingyenes). Vasárnap a nagy misére több mint négymillió embert várnak Manila Luneta nevezetű parkjában a tengerparton!!

Nagyon várjuk a pápa szavait és reméljük hogy igazsággal fogja a helyi egyházat tanitani és a keresztényeket meg nagyobb önátadásra biztatni.

Nagyon félnek a filippinok hogy baja esik itt a pápának, igy nagyon nagy energiát fektettek a biztonságra, de a pápa csak annyit mondott erre: "Ha meghalok nálatok, akkor egyszerűen megválasztotok egy másik pápát és az Egyház folytatja misszióját, szóval nem kell izgulni."

Imádkozzatok azért értünk és én is imáimba foglallak benneteket vasárnapig az utolsó találkozóig, a nagy miséig.

Isten áldjon mindenkit!"

Sr Edith Myriam Fabian  - Missionaries of Mary - Manila

(Levélben kaptam magyar nyelven, csak az ékezeteket tettem ki.. - szerk.)