Beszámoló a Szeretet Földje Misszió 2012. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2012. december 27. csütörtök

Célunk Isten országának, mint a Szeretet földjének az építése, minden számunkra lehetséges eszközzel. Részletek:

Mi a Szeretet földje? Isten országának megvalósulása közöttünk, ahol az  emberek megbékélnek egymással, elfordulnak a rossztól és jó célokat tűznek ki maguk és közösségeik elé. Ahol Isten áldása alá kerül az egész teremtett világ, mindenki lehetőséget kap  képességei és tehetségei kibontakozásához, és az emberek megerősítik egymást a szeretet útján. Kapcsolatot tartunk a hozzánk hasonló módon gondolkodó közösségekkel és emberekkel és segítjük egymást a missziós és imaszolgálatban is.

2012. évi tevékenységeink (a munkatársak és szolgálók szokásos, egyházközségeikben végzett munkáin túl) :

Állandó programjaink: Törökbálinton a hétfői esti nyitott közösségi összejövetel a plébánián, a keddi és csütörtöki szentségimádás a Szeretetláng-kápolnában, (aminek mi lettünk a fenntartói is), valamint ugyanott az utolsó szombati lelki napok, Érden pedig a Cigánymisszió. (Az ifjúsági munka részeként három hónapig jártam hetente Alsónémedibe egy nevelőotthonba – sipos) Ezen túl segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, adományok gyűjtésével és szervezési munkákkal is.

Állandó missziós munkáink:

- cigány-misszió (elsősorban Érden és Budapesten - erről külön is beszámoltunk a honlapunkon),

- Nemzeti Imanap, imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezése, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezése és lebonyolítása az egész országban és a határokon túl is,

- közösségek segítése közbenjáró imaszolgálattal és zenei szolgálattal,

- valamint a sajtó-apostolság a honlapunkon, (www.szeretetfoldje.hu), az ingyenes kiadványainkon és könyveinken keresztül is.

Néhány dologról bővebben:

- 2012. január 18-ára nyolcadik alkalommal szerveztük országosan a Nemzeti Imanapot (Január 18, Szent Margit ünnepe). Ismét kiadtunk az ingyenes ima- és elmélkedő füzetet is. Az füzeteket, a plakátokat és a kedvezményes árú missziós kiadványokat eljuttattuk és mindenkinek, aki kéri, és igyekszünk növelni a hazánkért és nemzetünkért imádkozó keresztények számát. (És már szervezzük a kilencedik alkalmat is 2012. január 18-ra.)

- Missziós alkalmaink száma tovább növekedett. Összesen 32 gyógyító összejövetelt tartottunk szerte az országban (volt hogy egy napon kettőt is, két különböző városban). 31 egyéb előadást (iskolai, Szentlélek-szemináriumi és alpha-kurzus) előadást, kilenc lelki napot, és az immár hagyományos három napos nyári mellett egy őszi lelkigyakorlat is Kunszentmártonban. (Szinte maximálisan leterhelve ezzel munkatársainkat, akik részt vettek az imaszolgálatokban, a szervezésben, stb.)

- 2012-ben is megtartottuk szeptemberben a szokásos Szeretet Földje Találkozót (lelki nappal, kiállítással és gyógyító összejövetellel.)

- Nyáron tartottunk egy hatnapos alkotótábort a végén szintén kiállítással.

- Ingyenes kiadványaink: a két imafüzet, a felvilágosító szórólap-sorozat és füzet, plakát stb. A Szeretet földje ingyenes időszaki kiadványunkat negyedévente adjuk ki és postázzuk mintegy 600 címre. Ezen kívül terjesztjük kedvezményes árú missziós kiadványainkat is.

- Az általunk fenntartott Szeretet földje honlap napi látogatottsága 300-400 fő között van, ezt szeretnénk még növelni.

- Bekapcsolódtunk több nagyobb esemény munkáiba is, szervezőként és résztvevőként. Ilyenek voltak többek között a törökbálinti lelki programok, a Szeretetláng Országos Találkozó, a Regionális Karizmatikus Találkozó, váci kiengesztelődési találkozó, cigány karácsony, Szent István Könyvhét, stb.

- Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Így tudtuk támogatni az óvodába fel nem vett gyerekek számára szervezett keresztény baba-mama klubot (délelőtti foglalkozások) és a Facsiga játszóházat is.

Az Alapítvány munkáját Törökbálint Önkormányzata, Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé.  

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

Köszönjük a 2011-ban kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege sajnos jelentősen csökkent, idén mintegy 344.000 forintot kaptunk. Ezt az összeget az ingyenes kiadványaink nyomdaköltségére és a postai költségekre fordítottuk. Továbbra is bízunk segítségükben és közreműködésükben. Kérjük azt is, ha tehetik, az 1% felajánlásával segítsék munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13. Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005 ) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal. Bővebb információ a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.

Imával és szeretettel: Sipos Gyula

           2012. december 27.