A Szeretet földje zarándoklat-kilenced csodálatos hatása életemre

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2011. október 23. vasárnap

Év elején lelkileg romokban csatlakoztam a zarándoklathoz, amelyben kilenc hónapon át kilenc Mária kegyhelyet látogatunk meg. Drága barátnőm hozott el ki már nem bírta nézni a gyötrődésemet. Az első hónapokban lányaimért imádkoztam, akik még kamasz korukban, érettségi előtt (ikrek) idegileg összeomlottak, aztán többszörös öngyilkossági kísérlet, nyugtató gyógyszerek, majd alkohol fogyasztása a gyógyszerekre. Nagyon nehéz négy évem volt azóta - mindig csak a bulik, éjszakázások, ott pedig a sörözés a gyógyszerekre. Rendszeres balhék, kiborulások.

Közbenjáró imánál értük imádkoztunk. Május végére az Úr kegyelméből lecsillapodtak, lenyugodtak, nem isznak, nem buliznak. Dolgozni járnak, egyik szépen lediplomázott, nagyon jó munkahelye lett, másik pedig még tanul a főiskolán de mellette diákmunkát vállal. Imádkoztam a végzős középső orvos lányomért, hogy számára jó munkahelyet adjon az Isten.

Ezek után gondoltam magamért is kellene imádkozni. Január óta munkanélküli voltam, közel 200 pályázatot küldtem szét időközben, semmi sikerrel. Júliusban már közbenjáró imánál ezért is imádkoztunk.

Szeptemberben egy keresztény belső levelező listán kaptam hírt, hogy egy munkahelyre portást keresnek mély keresztény elkötelezettséggel. Gyorsan jelentkeztem. Be is hívtak beszélgetésre. A vezető a beszélgetés után mondta, hogy túl kvalifikált vagyok, inkább átküldte egy idősek otthona vezetőjének az önéletrajzomat, mert ott most szükség van egy pénztárosra, adminisztrátorra (mérlegképes könyvelő vagyok).

Itt is voltam megbeszélésen az intézményvezetővel. Majd egy hónapig mély csend. El voltam keseredve, hogy ez sem sikerül. Hat nappal az álláskeresési járadékom lejárta előtt megszólalt a telefon. Azonnal munkába állhatok.

Égi csodaként éltem meg, amikor a munkaszerződés aláírása után bementem hálát adni a Szűzanyának a Mária utcai templomba, pont rózsafűzért imádkoztak a szeretetláng fohászával „áraszd szeretetlángod kegyelmi hatását az egész világra….” Ezt követően mise következett, és pont egy olyan szentet ünnepeltük, aki kimagasló módon élte a szeretet életét. Ennyire még soha nem éreztem életemben az égiek hatalmát, csak ebben az évben amikor már minden bánatomat, gondomat odaadtam Máriának, teljes alázattal.

Ez is pici csoda, utolsó kilencedik. állomás november 5-én lesz, ami a munkanap átrendezés miatt munkanap. El voltam keseredve hogy nem tudok menni, mivel próbaidős vagyok, semmit nem kérhetek. Senkinek nem szóltam, magamban szomorkodtam.

A napokban beszélgettünk a munkanap átrendezésekről egy röpke értekezleten. A Vezetőnő kijelentette, hogy az irodai alkalmazottaknak nem kell bejönni 5-én, szabadságot ad mindenkinek. Mi ez ha nem az Úr kegyelme? Be tudom fejezni a kilencedemet.

H. Mária