Magyar lett az "Év vállalkozója"

Kategória: Uncategorised Megjelent: 2014. november 07. péntek

Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója nyerte el az "Év internetes vállalkozója" díjat, amelyet még soha nem kapott meg magyar cég vagy vállalkozó – közölte a cég szerdán az MTI-vel.  Az Európai Bizottság a Hub Instituttal közösen, a világ legnagyobb internetes konferenciáján, a dublini WebSummiton jelentette be a döntést.

Az Europioneers díjért 27 országból összesen 1200 vállalkozás indult. Az első körös jelölés után egy 8 tagú zsűri választotta ki azt a 12 céget és vállalkozót, amely bejutott a döntőbe. A végső győztesről internetes szavazás döntött. Az Európai Bizottság a Deloitte tanácsadó céggel és a Hub Instituttal közösen alapította az Europioneers díjat, hogy ezzel ismerjék el és díjazzák az Európából indult és Európában működő innovatív cégeket.

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Az általuk kidolgozott prezentációs szoftver különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket. 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscóban. Ma több mint 45 millió ember használja a Prezit, a világ 190 országában. A Prezi a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető.
(index.hu)