Friss hírek a törökbálinti Szeretetláng kápolnáról

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2017. december 06. szerda

A legfontosabb dolog, hogy aláírtuk a szerződéseket és így elkezdődhetett a kápolna és a lakóház felújítása és átalakítása. Röviden összefoglalva (képzeljétek magatok elé az L-alakú épületet):

- A kápolna melleti helységet, ahol régen a pékség műhelye volt, és ami a kápolnához kapcsolódik sekrestyévé és pihenő szobává alakítjuk, közvetlen átjárással a kápolnába (az ajtó helye eddig is megvolt),
- Angyi néniék házában a két lakószobát, amennyire lehetséges (a statikus véleményétől függ) egybe nyitjuk, hogy ott egy nagyobb közösségi tér jöjjön létre,
- A fürdőszobában a kád helyére zuhanyzó kerül, és kialakítunk még egy wc-helységet (tehát összesen kettő lesz),
- A bolt elárusító terét tárolónak fogjuk használni,
- Sajnos a ház elég leromlott állapotban van (évek óta nem volt fűtve, stb.), lejt a szoba, nem jók az ablakok, hullik a vakolat, ezért sok felújítási munkát kel végezni: új ablakokat, ajtókat betenni, kijavítani a mennyezetet, fűtés-, világítás-szerelés, padló lerakás... stb, ez még több hónapig el fog tartani.
- Végül pedig be is kell rendeznünk, új polcokat, székeket venni, és ami még szükséges.
Reményeink szerint azonban még a télen kész leszünk, már csak ezért is:
2018 április 13-án lesz 33 éve, hogy elhunyt Törökbálinton Kindelmanné Erzsébet asszony, kápolnánknak pedig ekkor lesz a 21. évfordulója.
Mindezek miatt - az országos vezetőséggel egyeztetve -, Regionális Szeretetláng Találkozó lesz Törökbálinton 2018. április 14-én, szombaton a római katolikus templomban és a Szeretetláng kápolnában, amelyre már most szeretettel hívunk benneteket!
Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánva mindenkinek, imával és szeretettel: Sipos Gyula