Szeretet történet: Csillag, csillagocska

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2020. február 22. szombat

Egy fiatal nő a második kisbabáját várta. Amikor már tudta, hogy kislány lesz, megtanította a kisfiát, akit Misinek hívtak, hogy hajtsa a fejecskéjét az ő hasára, és vele együtt énekeljen egy altatódalt a megszületendő húgocskának. Az altató úgy kezdődött, hogy "Csillag, csillagocska, közeleg az este...", és annyira megtetszett a kisfiúnak, hogy egyre csak ezt énekelte.

 A szülés azonban idő előtt elkezdődött és komplikációk is felléptek. Az újszülöttet inkubátorba kellett tenni az intenzív osztályon. A szülők felkészültek a legrosszabbra: a kislányuknak nagyon kevés esélye volt a túlélésre. A kis Misi egyre kérlelte őket:
- Látni akarom! Muszáj látnom őt!
 Egy hét után a kisbaba állapota rosszabbra fordult. Az anyuka akkor úgy döntött, hogy beviszi Misit az újszülött-osztályra. Egy ápolónő akadékoskodott, de az anyuka nagyon határozott volt és odakísérte a kisfiút a csövekkel és vezetékekkel telezsúfolt ágyacskához, ahol a pici lány küzdött az életéért.
 A kishúga ágya mellé érve, Misi lehajolt a kisbabához és nagyon halkan énekelni kezdett: "Csillag, csillagocska..."  Az újszülött azonnal visszajelzett. Lélegzése nyugodttá vált, már nem kapkodott görcsösen levegő után.
 A mama könnyekkel a szemében mondta: "Folytasd Misi, folytasd!"
 A kisfiú folytatta.
 A kisbaba elkezdte mozgatni apró karocskáit. A szülők sírtak és nevettek egyszerre, a hitetlenkedő ápolónő pedig leesett állal bámulta a jelenetet.
 Néhány nappal később a kisbabát Misi zajos örömujjongása közepette vitték haza a mamája karján.
 A klinika zavarban levő orvosai bonyolult, latin szavakkal tűzdelt magyarázatot adtak az esetre. De a szülök tudták, hogy egyszerűen csoda történt. Egy kisfiú szeretetének csodája, aki nagyon várta a testvérkéjét.
Bennünket is vár és szeret valaki. Ez a valaki nem más, mint a szerető mennyei Atyánk. Isten szeretetét nap, mint nap megtapasztalhatjuk egy csodás napfelkeltébe, egy kisgyermek mosolyába, egy megúszott felelésbe és még sok módja van annak,  hogy Isten szeretetét tapasztaljuk meg. Élj nyitott szemmel és szívvel!!!
Életünk napjaiban csodák vesznek körül, ha nem hiszed nézzél tükörbe.
(Antal Tibor - facebook)