Roma-ügyek, könyvek, kápolnák

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2015. szeptember 30. szerda

Néhány hír házunk tájáról, ami mostanában történik: cigánygyerekek segítése, házszentelés, kályha-vásárlás, "kápolna-nyitás", megjelenő könyvek, stb.

- Nagy örömmel tudatjuk, hogy sikerült befejezni a tízgyerekes roma család kis házának felújítását és a házszentelést is megtartottuk, közös palacsintázással vasárnap. Így most sokkal kulturáltabb körülmények között élhetnek, az eddigiekhez képest. (Egy régi kis parasztház lett felújítva, fürdőszobával...)

- Ehhez tartozó hír, hogy a közeli iskolában helyet kaptunk, ahol a cigány gyerekek fejlesztő foglalkozását végezhetjük: korrepetálás, zenetanulás, stb. Mindezeknek fő szervezője - és a palacsinták készítője is! -, Tarnóczi Marika. Ezúton köszönjük azok áldozatos segítségét is, akik anyagilag, lelkileg, imáikkal támogatták és támogatják ezt a munkát!

- A hűvös idő beálltával két szegény családot segítünk fatüzeléses kályha vásárlásával is, amire közösségünk tagjai és nagylelkű adományozók adták össze a pénzt. Köszönjük!

- Nagy örömünkre Törökbálinton a Tükör-hegyi lakótelep melletti, eddig csak temetésekhez használt, szépen felújított Mária segíts!  kápolnában szerdán esténként közös szentségimádást, közösségi összejövetelt tarthatunk. Múlt szerdán volt az első alkalom 19 órától...

- A Szeretetláng kápolna is tovább működik a szokásos keddi és csütörtöki alkalmakkal. Sajnos a körülmények miatt az utolsó szombati lelki napokat egyelőre nem tudjuk megtartani... (Vasárnap délelőtt viszont a hétvégi Szeretetláng lelkigyakorlaton tartok előadást, ami Nagytétényben van a Verbita rendhzban...)

- A Szeretet Földje Találkozóra megjelent a "21. század - Isten évszázada - Magyarország átvilágítása" című könyvünk, remélem, sok embernek segít reményt adni vele ezekben a nehéz időkben. (Lásd itt: http://szeretetfoldje.hu/index.php/konyveink/7683-21-szazad-isten-evszazada-magyarorszag-atvilagitasa ) Ugyancsak tervezzük még az őszre "A Hegyi beszéd" című szentírás-magyarázó könyv megjelentetését is. Adja Isten, hogy sikerüljön és sok embert eljuttathasson a mélyebb Isten-kapcsolatra!  

Isten áldását kérve mindannyiunkra, imával és szeretettel: Gyula (sipos)