Csak kapkodunk a levegőért

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2012. június 18. hétfő

Az elmúlt hetekben annyi minden történt, hogy néha úgy érzem, leveg?ért kapkodunk - miközben persze örülünk, hogy ennyi minden történik. Olykor csak segít?i, közrem?köd?i vagyunk egy mások által szervezett rendezvénynek. Ilyen volt most vasárnap a Magyar szentek Templomában a Cor et Lumen Christi magyar tagjai által szervezett gyógyító összejövetel is, ahol Isten újra megmutatta gyógyító szeretetét közöttünk:

Régen voltam már ilyen profi módon megszervezett alkalmon, mint most a Ny. Gábor és felesége, T. Borbála (egyszerűen és összevontan GáBori) vezetésével lezajlott rendezvényen. (Én, az örök trehány csak ámultam, ahogy minden "centire pontosan ki volt mérve": ki hol áll, mit csinál, stb.) Szerveztek háttérimát, akik az alkalom egész ideje alatt közbenjártak Isten előtt mindenkiért. Nagyon jó volt a dicsőítő szolgálat (Te Deum együttes - jegyezzük meg ezt a nevet!), Gábor korrekt és pontos előadást tartott, a tanúságtételek lelkesítőek voltak... És persze ami a legfontosabb,"Isten jelekkel és csodákkal kísérte működésüket...", ahogy az evangéliumban olvassuk. Jöttek az alkalom közben, az egyes imák után a tanúságtételek a meggyógyult kezekről és lábakról, az elmúlt gerinsérülésről... Még sok ilyet kérünk, Jézustól! (GáBoriék szervezésében is!)

Múlt héten lent jártam egy nevelőotthonban, ahol súlyos problémákkal, büntető ügyekkel, drog-problémával küzdő tizenéves gyerekek élnek. Meglepett, hogy az ott dolgozó szakemberek ilyen zűrös gyerekekkel is milyen nyugodt és biztonságos légkört tudtak teremteni! Csináltunk egy kis közös foglalkozást is, beszélgettünk Istenről, stb. Ha minden jól megy, ősztől rendszeres foglalkozásokat tarthatunk ott - kérem az imáitokat ezért!

Péntek-szombat az egyházközségi zsinatunk 5. évfordulóján egyházközségünk zsinati munkacsoportjainak tagjaival közösen, Bohn István plébános atya vezetésével elvonultunk a váli lelkigyakorlatos házba, kiértékelni az elmúlt öt évet - erről külön írok majd az Eheti rovatba -, már az, hogy ilyen történik, önmagában is jó és példamutató!

Előttünk áll néhány pályázat, az ingyenes újság elkészítése és postázása, mindenféle egyéb írnivalók, egy törökbálinti nyári keresztény alkotótábor megszervezése, néhány gyógyító összejövetel, a Szeretetláng lelki nap, valamint a nyári lelkigyakorlat Kunszentmártonban, amire ezúton is nagy szeretettel hívok mindenkit! (Lásd: http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/lelki-napok/1888-szeretet-foeldje-lelkigyakorlat-es-gyogyito-oesszejoevetel-kunszentmartonban)

És mindenféle adminisztráció, hivatalos papírok, dokumentumok - ments meg Uram minket! :-)

Imával és szeretetel: Gyula

 

You have no rights to post comments