Látszólag lehetetlen

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2012. január 27. péntek

Elkezdődött az új év, a feladatok szinte hegyként tornyosulnak előttünk. Itt az ideje, hogy felidézzük egyik kedvenc mondatunkat: "Csak a lehetetlen dolgokért érdemes küzdeni - ami nem lehetetlen, az valahol nevetséges!" Nézzük akkor szép sorjában:

- Elkezdtük az Alfa-kurzust Érden, a cigány misszió keretében, egy család házában. Ezen a környéken kb. 400 cigány ember lakik, Érden összesen 5-6000. Kilencven százalékos munkanélküliség, rossz lakáskörülmények, beteg gyerekek, kilátás sincs semmi javulásra. Ha talicskával hordanánk be a pénzt, az se lenne elég, de hát még talicskánk sincs. Csak Isten szeretetét és a mi szeretetünket és munkánkat tudjuk felajnlani. Tarnóczi Marika teljes erőbedobással próbál egy kis épületet megszerezni, ahol legalább oktatni, segíteni lehetne őket. (A közeli iskolát bezárták - most képzeljük el azt az anyukát, akinek a gyerekei közül az egyik sérült, speciális iskolába kell vinnie két várossal odébb, a másik gyerekét Érd túlsó végére, a harmadik magántanuló lett... minden nap kétszer, tömegközlekedés nincs, 50-60 kilométer autóval, miközben ételre sincs pénz, de ha nem viszi, megbüntetik.) Istennek azonban biztosan van valami válasza erre a helyzetre is. Hiszem, hogy ha mi megtesszük amit mi tudunk, szeretetben, hűségben és kitartásban, akkor Isten is hozzá adja a magáét!

- Idén lesz 15 éves a Szeretetláng kápolna. Angyi néni halálával azonban jelentősen megváltozott a helyzetünk. A kápolnát ugyan a hívek adományából építettük, de a terület ahol áll az nem a miénk (az unokák pékséget építettek ott). Teljesen bizonytalanná vált a kápolna fennmaradása is! Esetleg szóba kerülhet az átépítése, egy utcai bejárattal (és nem tulajdonosi, de legalább használati joggal), de ezt is teljes mértékben nekünk kellene finanszíroznunk. Pénz sehol, csak egy ígéret, amit még a Szűzanya tett Erzsébet asszonynak: Erzsébetem, ahová te mész, oda én is megyek veled és azt a helyet lefoglalom magamnak." (Magnófelvétel őrzi Erzsébet asszony e szavait.) Mi hittünk e szavaknak, e hitben épült a kápolba és most e hitben küzdünk azért, hogy a kápolna fennmaradhasson.

- Elkezdődtek az idei gyógyító összejövetelek. Isten szeretetét hirdetjük, mert hisszük, hogy Ő valóban gyógyít, szabadít, elhozza az életrendezést az Őt kérőknek és benne bízóknak. Sok gyógyulást és szabadulást láttunk - néhányról tanúságtétel is olvasható honlapunkon -, de ezzel együtt is a problémáknak olyan tömegével szembesülünk, hogy nehéz elkerülni a csüggedést. Rettenetes helyzetben van az ország, a családok, az emberek. Iszonyatos betegségek sújtják őket, tele vannak reménytelenséggel. Mindannyian azt szeretnénk, ha rögtön gyógyulnának, szabadulnának, de azt tapasztaljuk, hogy olykor több éves imaharcra van szükség, hogy legalább némi előrelépés történjen. Bizony, ebben is nagyon el lehet fáradni. De mit tehetnénk? Csak még erősebben kapaszkodunk Krisztus ígéreteibe, hiszen egyedül Ő hozhatja el nekünk a megoldást!

- Egyre több feladat, egyre több megoldani való - és ehhez képest egyre kevesebb pénz. Tevékenységünk egy részét a könyveink eladásából fedeztük, de most a könyvkiadás és -forgalmazás is padlón van, sorba zárnak be a könyvesboltok és ahol nem, ott is radikálisan lecsökkent az eladott könyvek száma. Évi egy nagy bevételünk volt az 1%-os adófelajánlás, de ez is csökken, ráadásul most az adókulcs is eleve kisebb. A törökbálinti Szeretet Földje Találkozót a helyi önkormányzat szokta támogatni, de most ők is bajban vannak. Ha pedig nem kapunk támogatásokat, nem tudjuk fenntartani a Szolgálatot! Nem akarjuk azonban feladni a küzdelmet! Hiszem, hogy Isten meg tudja mozdítani a szíveket (és pénztárcákat), bízunk a testvérek nagylelkű segítségében! Most van az adóbevallás ideje. Kérem, hogy akinek van lehetősége, az ajánlja fel Alapítványunk számára az adó '%-ot, ezzel is segítve munkánkat! (Az adatok, amit fel kell írni: A kedvezményezett neve: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, a kedvezményezett adószáma: 18684319-1-13)

(Adományokat egész évben lehet küldeni az Alapítvány címére is: 2045 Törökbálint, Templom u. 13., vagy számlaszámára: 10700268-04975106-51100005)

Ha egy idézettel kezdtem, akkor azzal is zárom: "Ha valami nem lehetetlen, akkor valaki tehetetlen!"

Akkor hát kalandra fel! Hálásan köszönjük mindenki imáit, segítségét! Minden nap imádkozunk jótevőinkért!

Imával és szeretettel: Sipos Gyula

You have no rights to post comments