A Szeretet titkai

Kategória: Könyveink Megjelent: 2014. február 21. péntek

Sípos (S) Gyula
A Szeretet titkai

Sokszor és sokat beszélünk a szeretetről. Vágyunk rá - ugyanakkor félünk is tőle. Szeretnénk, ha szeretnének minket, de visszariadunk, ha valaki túlságosan közeledik hozzánk. Szeretnénk "mindent elengedve" önfeledten boldogok lenni, de két kézzel kapaszkodunk minden biztonságosnak tűnő kapaszkodóba. Vágyódás és védekezés kettősségében élünk, sokszor magunkat sem értve...


A Szeretet azonban nem csapda, amelyben vergődnünk kell, hanem kibontakozási lehetőség, az élet beteljesedésének útja. Pál apostok azt írja az elerőtlenedő, önmagát marcangoló Timóteusnak: "Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk." ("Tim. 1.7) Isten csodálatos, erőszakmentes hatalma a szeretet, amellyel átöleli a világot. Amikor az apostok ezt meg akarja értetni a többiekkel, tulajdonképpen Jézus Krisztus "személyiségrajzát" írja le a szeretethimnuszban: "A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha." (1Kor 13. 4-8)
Ennek a mindent beteljesítő Szeretetnek - Istennek, aki Szeretet - sok titka van...

A könyv ára 1100 Ft/db

 

Megrendelem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

You have no rights to post comments