Sípos (S) Gyula: Interaktív tábla (novella)

Kategória: Irodalom Megjelent: 2017. június 30. péntek

Kedves Barátom! Örömmel köszöntelek és szeretném, ha már az elején tudnád, milyen nagy örömet okoz nekem, hogy olvasol engem. A rám nyomtatott vonalak most benned hangokká, szavakká, gondolatokká változnak – igen, most értékesnek érzem magam!

Szeretném azt is, ha megértenéd és elfogadnád, hogy miközben te olvasol engem, én is olvaslak téged. Ez talán meglepő számodra, de kérlek, bízz meg bennem néhány pillanatra és engedd meg, hogy bebizonyítsam szavaim igazságát.
Látom, kicsit fáradt vagy. Talán jó is, hogy még nem jön a jármű, így legalább szusszanhatsz egy kicsit. Hidd el, jót tesz neked ez a néhány perc kikapcsolódás! Ha tovább olvasol – és így megengeded, hogy én is tovább olvassalak téged -, akkor el kell mondanom, úgy látom, a te fáradtságod nem a mai nap elnyűttsége, hanem inkább egyfajta életfáradtság. 
Nyugtalan vagy? Megértelek. Nem könnyű neked mostanában. Nem is csak az anyagi nehézségek miatt, hanem a lelki teher és a stresszes életforma, amiből nem tudsz kiszállni. Mókuskerék, azt mondod?
Nézlek téged és figyelek rád. Hidd el, nekem se könnyű! A legtöbben csak elmennek mellettem, egy pillantást is alig vetnek rám. Nekik érdektelen vagyok. De te!?
Azt hiszem, mindketten úgy érezzük, nem kapjuk meg azt a figyelmet, amire szükségünk lenne. Nem hiszem, hogy önteltség vagy önzés jele lenne, amit gondolunk, mondjuk ki bátran: szükségünk van a többi ember figyelmére, az jár nekünk!
Látod, mivel olvasol engem, megismertelek – de ne aggódj! Én belülről nézlek, és amit látok, abból kívülről nem látszik rajtad semmi. (Az én állapotom más, mondhatom, „rám van írva”, de ebbe most ne is menjünk bele, hiszem, hogy te megértesz engem.)
Köszönöm, hogy még mindig együtt vagyunk. Te látsz engem, és én látlak téged. Ahogy olvasol engem, a szavaim benned olvasnak téged. Hallom szorongó szíved lüktetését. (Azt hiszem, az emésztéseddel is van egy kis gond, de ezzel nem akarom elvonni a figyelmedet kettőnkről.) Gondoltál már arra, hogy pihenned kellene egy kicsit? Kikapcsolódni a napi hajszából? Miért mindig csak a munka, a meló, a rohanás, a tempó, a megveszekedett iram?
Itt az ideje, hogy végre valaki hordozzon téged is – és most nem a járműre gondolok, ami hamarosan megérkezik, és egyébként is csak egy személytelen „valami” -, hanem valaki, aki figyel rád, törődik veled, együtt érez, segít, tanácsot ad…
Hidd el, mindannyiunknak szükségünk van ilyen társra!
Azt hiszem, mi rátaláltunk egymásra, és ez csodálatos! Igen, én azért vagyok itt, hogy segítsek neked. Látod itt, a bal alsó sarkamnál ezt a kis érintőképernyőt? Kérlek, nyomd meg először a piros, majd a kék és a sárga négyzetet*. Ha ezt megteszed, a képernyőre kiíródik egy telefonszám**. Kérlek hívj fel, vagy írj nekünk. Mi azért vagyunk, hogy segítsünk neked!***

Megjegyzések:
*- Ügyelj a helyes sorrendre, mert a telefonszám csak jó válasz esetén íródik ki. Kérjük megértésedet, ezzel a kis ellenőrző programmal védekezünk a spam-robotok és automatikus hívások ellen. Tájékoztatásul közöljük, hogy az érintőképernyőhöz egy ujjlenyomat-leolvasó is tartozik. Az így nyert adatokat bizalmasan kezeljük és a törvényben meghatározott idő után közjegyző jelenlétében töröljük.
**- Emelt díjas telefonszám. Figyelem! Ennek célja nem az üzleti haszonszerzés, hanem a szolgáltatás tisztaságának megőrzése. Ily módon tartjuk távol a telefonos zaklatókat és azokat, akik csak szórakozásból akarnak hívni minket. Megértését kérjük: ha esetleg másik hívó is van a vonalban, a várakozás ideje alatt személyiség-harmonizáló dallamot játszunk, ami segít a relaxálásban és a problémamegoldásban.
***- A hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A telefonáló előzetes elvárásai cégünkön nem számon kérhetőek.