Szuperhősös történet

Kategória: Irodalom Megjelent: 2016. április 22. péntek

Tele vannak a mozik és a könyvesboltok szuperhősökről szóló történetekkel, így aztán én se álltam meg, és írtam egyet. Tessék parancsolni! :-)

"A vakítóan fehér fénycsík levillant az égen keresztül, átvágott a nyúlketrecen és becsapódott a zöldséges kert legszebbik káposztájába.Csoda történt!
A káposzta öntudatra ébredt és megmozdult – ismét világba lépett egy Kalandozó Káposzta! Ilyen a történelem kezdete óta csak két alkalommal történt!

Az első Kalandozó Káposzta élete a legendák homályába vész. Dél-Amerikában élt, áldásos életének, teremtő munkájának következménye az amazonasi őserdők végtelenje. A második Kalandozó Káposzta sajnos férges volt és megőrült, gonosz pusztítása nyomán alakult ki a nagy afrikai sivatag.
Vajon a világegyetem harmadik Kalandozó Káposztája mivel fogja beírni magát a történelembe?
Ezen gondolkodott ő is. Pillantásával átfogta Földünket, látta a nagy nyomorúságot és úgy döntött, leállítja a globális felmelegedést, megszünteti a szennyező forrásokat, létrehozza a gazdasági egyensúlyt és megmenti a kihaló fajokat. Gondolatát tett követte – volna, de jaj!
Kivágódott a nyúlketrec ajtaja és hatalmas döndüléssel földre ugrott belőle Nyuvasztó Nyúl! Micsoda csapás!
A rettegés két időszaka kötődik az eddig öntudatra ébredt két Nyuvasztó Nyúlhoz. Az őrült titánok egyike égig érő halmot kapart fölfelé, így szakítva el Európát Ázsiától a Kaukázus hegyláncaival. A másik Nyuvasztó Nyúl épp ellenkezőleg, lefelé ásott – pusztítása eredményeként jött létre a termékeny síkság helyén az amerikai Nagy Tavak láncolata.
Mi lesz most? Micsoda dráma!
Kalandozó Káposzta átlátta a rettenetes veszélyt, ami világunkra leselkedik. Addig semmit sem tehet, amíg meg nem állította Nyuvasztó Nyulat. De Nyuvasztó is tudta, hogy legnagyobb ellensége Kalandozó, és addig nem élhet szabadon, amíg őt le nem győzi.
Egymásnak feszült a két világforgató erő: a legyőzhetetlen Kalandozó Káposzta és a megverhetetlen Nyuvasztó Nyúl! Dermedt csendbe merevedett a világ, úgy várta, merre dől el a sorsa!
Ekkor nyílt a konyhaajtó és megjelent Juliska néni, aki az ünnepi leveshez akart néhány szép répát kihúzni a földből. Ahogy meglátta, hogy Pista bácsi nyula már megint kiszökött a ketrecből és a legszebbik káposztáját szagolgatja, első mérgében akkorát sózott oda a bográcskeverő fakanállal, hogy a nyúl törött nyakkal repült odébb, és a káposzta is darabokra hasadt.
Mit volt mit tenni, meg kellett változtatni a menüt. Nyúlpaprikás lett káposzta salátával, s olyan finomra sikeredett, hogy Pista bácsinak haragudni se volt kedve feleségére kedvenc jószága elveszejtése miatt.
Hogy pedig a világ megmenekült volna Kalandozó Káposzta áldásos tevékenysége folytán, vagy még inkább pusztulásnak indult volna Nyuvasztó Nyúl rémtetteitől, azt már sohasem fogjuk megtudni."

Szöveg: Sípos (S) Gyula, kép: Vihart Anna

Ha érdekel a többi történet és kép, a facebookon itt megnézheted: https://www.facebook.com/kisvarostortenetek/