Ima és szentmise a gyermekekért - már hét országban!

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2013. március 02. szombat
Év elején indult kezdeményezésünk, és nagy öröm számunkra, hogy Böjte Csaba is felajánl egy szentmisét a gyermekekért. (Húsvét vasárnap 12 órakor az interneten keresztül mindenki bekapcsolódhat ebbe a szentmisébe.) Májusig már minden hétre jut sszentmise! Részetek:
Örömmel elmondhatjuk, hogy eddig hét országban kapcsolódtak be az imaláncba! Szentmiséket  mutatnak be a gyermekekért Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában, Angliában, Indiában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában.  Májusig minden hétre találtunk atyákat akik nagylelkűen segítenek, és szentmiséket mutatnak be az Árvákért, a bántalmazott gyermekekért, valamint minden gyermek védelméért. 
Bízunk benne , hogy az év második felében is tudjuk folytatni ezt az imaláncot és találunk
még atyákat, akik szívesen csatlakoznak az imalánchoz.
Kérjük az imáitokat, hogy védelmet biztosítsunk minden gyermek számára az egész világon! Ha szívesen bekapcsolódnátok és segítenétek megszervezni más városokban is kérjük, jelentkezzetek az alábbi címeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Csaba testvér egy rövid írást is mellékelt (a honlapjukon is olvasható), "Raknunk kell a tüzet" címmel, amit az alábbiakban közlünk:
"Kedves Szülök, Nevelők, számomra mindig óriási élmény egy tábortűzre fát rakni, táplálni a lángot mely fáradságomat lobogó, pajkos táncával köszöni meg, s az erdő hűvös éjszakájába meleg otthont varázsol. Ugyanez a szép élmény oktatni, nevelni jósággal egy - egy csillogó szemű gyermeket, fiatalt.
Mind pap, nevelő, évezredek bölcsességét átelmélkedve, alázattal felkínálhatom a számomra is életet jelentő tanításokat, és boldogan szemlélem ahogyan a bomladozó ifjú elme, mind futkorászó fiatal lángnyelv, körbenyaldossa a bölcs igazságokat, a hasított, száraz fát melybe éhesen bele belekap, majd lángra lobbanva, magába szívva lobog, szilajon felcsap a magasba, táncolva az éjszakába.
Igen, nekünk felnőtteknek feladatunk táplálni a tüzet, a történelem mindent kipróbáló viharában megérett bölcsességeket, az életet adó igazságokat, mint egy jól kiszáradt fahasábokat tudatosan, bizalommal felkínálni a 37 fokon égő, önmagában tüzet hordozó gyermeknek, emberkének. Rajtunk, szülőkön, nevelőkön múlik, hogy a ránk bízott láng merészen felcsap-e utat mutatva, meleg otthont teremtve lobog-e, vagy csak maró füstöt eregetve pislákol, szendereg az elszenesedett, üszkös fahasábokon. Ha tunyán semmit nem teszel, akkor miért csodálkozol ha a rád bízott fiatalban csak pislákol a tűz? Nem elég szidni, vádolni a tüzet, azt kitartó munkával táplálni kell!
Merjük magunkat tudatosan gyermekeink nevelésére szentelni! Mert gyermeket nevelni, egy - egy bölcs gondolatot megosztani, a bomló, mindenre rácsodálkozó, emberi értelmet lángra lobbantani a legszebb hivatás a földön!
Szeretettel, Csaba t."
További segítségetekben bízva, imával és szeretettel: Gáspár Zsuzsa