Rengeteg jó hír a világból, a Citizen Go-tól

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. április 07. szombat

Levél a CitizenGO elnökétől: közös sikereink az elmúlt hónapokból:

Spanyolország: megszületett a Madridi nyilatkozat a CitizenGO nemrõl és genderrõl szóló koferenciáján

A CitizenGO  és a HazteOir február 23-án rendezte a nemrõl, a genderrõl és az oktatásról szóló elsõ nemzetközi konferenciát. A rendezvény résztvevõi létrehozták a Madridi nyilatkozatot annak érdekében, hogy megállítsák a gender ideológia terjedését és erõsödését.

A konferencia a magyar sajtó érdekélõdését is fölkeltette. Cikkeket és interjúkat a rendezvényrõl és a nyilatkozatról itt talál:

 

 
 

Köszönjük szépen mindazon újságíró és szerkesztõ munkáját, akik fontosnak tartották, hogy beszámoljanak a konferenciáról és annak eredményeirõl!

 

ENSZ: változást értünk el!

Számos ország kiállásának, és elkötelezett, értékeinkért küzdõ szervezetek összehangolt munkájának, és az Ön hangjának is köszönhetõen sikerült változást elérnünk az ENSZ nõk helyzetével foglalkozó bizottságának ülésszakán!

Az ülésszak során megtárgyalt országok közti végsõ megállapodás:
Nem tesz utalást az abortuszra, nem említi a "biztonságos abortuszt", ami mint tudjuk, nem létezik.
Bár tartalmazza a "reproduktív egészséget", és egy helyen a "reproduktív jogokat", sikerült elérni, hogy a rájuk való hivatkozással kizárják, hogy ebbe beletartozna az abortusz.

A dokumentumból továbbá sikerült eltávolítani:

Az átfogó szexuális nevelés fogalmát.
A szexuális orientáció és a gender identitás fogalmát.
A "nõk és lányok minden sokféleségükben" kifejezést, amely a transzgender lobbi törekvéseit segítve a nõk csoportjába sorolhatta volna a biológiailag férfi, de magukat nõnek valló transzgender személyeket.
A "család különbözõ formái" fogalmat, amely a homoszexuális házasság kódjaként funkcionálhatott volna.

A megállapodáshoz sikerült hozzáadni:

Utalásokat a családra, és a családbarát politikák végrehajtására.
Utalásokat az anyákra, az anyaságra, az anyai egészségre és a szülõi szabadságra.

 

Magyarország: siker a hûség védelmében

Eredményesen léptünk fel egy magyar kertészet Valentin-napi "Hûtlen szeretõ" reklámjával szemben. A vállalat néhány órán belül bocsánatot kért, és visszavonta a hirdetést.

 

Lengyelország: harc az eugenikus abortuszok ellen

Lengyel civilek, köztük Magdalena Korzekwa-Kaliszuk, a CitizenGO munkatársa állampolgári kezdeményezést indítottak az abortuszok visszaszorítása érdekében azokra az esetekre fókuszálva, amikor fennáll a magzat betegségének vagy fogyatékosságának az esélye. Több más szervezettel és önkéntesek ezreivel együttmûködve 830 000 aláírást gyûjtöttek össze, így a lengyel parlament úgy döntött, hogy megvizsgálja a kérdést. Lengyelországban egy jogalkotási folyamat során a parlament három olvasatban tárgyalja az ügyet, eddig az elsõn vagyunk túl.

Lengyel csapatunk a jogi küzdelmen kívül érzékenyítõ kampányba kezdett a Down-gyermekek védelmében!

 

Olaszország: továbbra is úton a Szólásszabadság Busz

Olaszországban folytatta útját az utóbbi hónapokban a CitizenGO híres narancssárga busza, és bejárta Rómát, Milánót, Torinót, Bolognát és Nápolyt,

Megalakult római irodánk, amelynek megnyitóján számos közéleti, és egyházi személyiség is részt vett, köztük Cardinal Salvatore De Giorgi bíboros is, aki a képen olasz munkatársainkkal látható.

 

Egyesült Államok: lépés az élet védelmében

A Mississippi Állami Egyetem meghívott elõadni egy abortuszok végzésével foglalkozó "orvost", Willie Parkert, aki több ezer kisbaba életének vet véget évente, és aki azért kampányol, hogy a keresztényeknek el kell fogadniuk az abortuszt. Az egyetem vezetõségének címzett, a Personhood MS és a Personhood Allience-szel közösen elindított tiltakozó petíciót 13 000-ren támogatták, ezért az intézmény úgy döntött, hogy a rendezvénnyel párhuzamosan egy életvédõ, pro-life rendezvényt is megszervez. Persze nem teljes a siker, mivel meggyõzõdésünk, hogy egy egyetemnek sem szabadna olyan gondolatoknak teret adni, amelyek ártatlan emberi életek elvételére buzdítanak.

 

Mexikó: gyõzelem az élet védelmében

Mexikóban több ezer ember aláírásával elérte, hogy az Országos Szociális Fejlesztési Intézet (Indesol) ne finanszírozzon olyan gyakorlatot, ráadásul a férfiak és nõk egyenlõségének elõsegítése nevében, amely a mai napig bûncselekmény Mexikóban: az abortuszt. Gratulálunk!

Németország: fellépés a gyermekek szexualizálása ellen

Németországi csapatunk tiltakozó petíciót indított egy olyan "szexuális érzékenyítõ tananyag" ellen, amely 1-6 éves korig képezné a gyermekeket többek között a gender ideológia elemeire. 50 000 aláírás gyûlt össze, a petíció a kiadvány azonnali visszavonására szólít fel.

 

 

Szlovákia: eredmény a házasság védelmében

Közel 20 000-ren csatlakoztak ahhoz az oldalunkon indított petícióhoz, amely célja az állam által az egyházi esküvõkért bevezetett illeték eltörlése volt, amely ellenösztönzõ lett volna az egyházi esküvõkkel szemben. A petíció sikert ért el: néhány órával azután, hogy munkatársunk, Miriam Kuzarova átadta a szlovák belügyminiszternek a petíciót, döntés született az illeték eltörlésérõl.

CitizenGo