Országszerte gyűjtik az aláírásokat december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításához

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. október 08. vasárnap

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a MASZSZ aktivistái valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik az aláírásokat a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezéshez - közölte a MASZSZ pénteken.

A közreműködők eddig nagyjából tízezer ívet igényeltek, és ezeken 150 ezer aláírásnak van hely. A szakszervezet a többi konföderációt is arra kéri, hogy csatlakozzanak az akcióhoz - olvasható a munkavállalói érdekképviselet közleményében.
Az aláírásgyűjtés határideje november 28., így csaknem nyolc hét áll még rendelkezésre ahhoz, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer támogatót megszerezzék.
Kiemelték: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma október 12-i ülésén tárgyalja majd december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítását, de csak akkor, ha a kormány és a munkaadói oldal egyaránt támogatja a felvetést. A szakszervezet szerint ez lenne a legszerencsésebb megoldás, hiszen egy költséges népszavazást lehetne elkerülni vele.
A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezést Bíró Zoltán magánemberként nyújtotta be. A kezdeményezéshez a MASZSZ elsőként csatlakozott.
(origo.hu)