Országszerte gyűjtik az aláírásokat december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításához

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. október 08. vasárnap

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a MASZSZ aktivistái valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik az aláírásokat a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezéshez - közölte a MASZSZ pénteken.

A közreműködők eddig nagyjából tízezer ívet igényeltek, és ezeken 150 ezer aláírásnak van hely. A szakszervezet a többi konföderációt is arra kéri, hogy csatlakozzanak az akcióhoz - olvasható a munkavállalói érdekképviselet közleményében.
Az aláírásgyűjtés határideje november 28., így csaknem nyolc hét áll még rendelkezésre ahhoz, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer támogatót megszerezzék.
Kiemelték: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma október 12-i ülésén tárgyalja majd december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítását, de csak akkor, ha a kormány és a munkaadói oldal egyaránt támogatja a felvetést. A szakszervezet szerint ez lenne a legszerencsésebb megoldás, hiszen egy költséges népszavazást lehetne elkerülni vele.
A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezést Bíró Zoltán magánemberként nyújtotta be. A kezdeményezéshez a MASZSZ elsőként csatlakozott.
(origo.hu)

Hozzászólások   

+1 #1 sz.f.m. 2017-10-09 20:25
Aláírás helyett megfontolásra küldöm Jézus szavait: "Eljövök ma és az egész emberiségnek felkínálom az én békémet, de igen kevesen figyelnek. Ma békefeltételekk el és a szeretet üzenetével jövök, de a Föld meggyalázza a békét, amelyet felkínálok, és még születésem előestéjén is gúnyolják és csúfolják a szeretetet, amelyet nekik adok. Az emberiség Szent Nevem nélkül ünnepli e napokat. Eltörölték Szent Nevemet, és születésem napját a kényelem szabadnapjának tekintik, amikor bálványokat imádnak."
Igaz Élet Istenben 1991.12.24
pax
sz.f.m.
Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés