Kiszabadult Tom atya

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. szeptember 15. péntek

Örömmel tudatjuk, hogy 18 hónap után kiszabadult fogságából Tom Uzhunnalil atya! Az indiai szalézi misszionáriust ismeretlen gerillák rabolták el Teréz anya nővéreinek jemeni idősek otthonából, miután kivégezték az otthon 12 lakóját és 4 apácát Teréz anya nővérei közül. A támadást eddig senki sem vállalta magára. Tom atya jelenleg Rómában tartózkodik a szaléziak rendházában. Tegnap Ferenc pápával is találkozott.

A szaléziak oldalán az alábbiakat olvashatjuk:
"... fogvatartása egész ideje alatt ugyanazt a ruhát viselte; az elrablóival – akik arabul beszéltek - ő egy kicsit kommunikált angolul; fogsága idején két vagy három alkalommal más helyre vitték, de ilyenkor mindig bekötötték a szemét.
„Soha nem gondoltam, hogy megölhetnek” - mondta a misszionárius, aki arra is emlékezett, hogy 2016. március 3-án, egy esttel a mészárlás előtt a Szeretet Misszionáriusai ádeni házának igazgatója, kommentálva a nehéz helyzetet, amelyben a szerzetesek találták magukat a háborús övezetben, azt mondta, hogy jó lenne vértanúságot szenvedni Krisztusért. De a legfiatalabb nővér - aki akkor túlélte a támadást – azt válaszolta: „Én élni akarok Krisztusért.”

(CitizenGo)

You have no rights to post comments