Kevés az országban a vér...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. augusztus 23. szerda

..."retro véradásra" hív az Országos Vérellátó Szolgálat. Az elmúlt hetekben nőtt az egészségügyi intézményekben felhasznált vérmennyiség, ráadásul nyáron mindig kevesebben adnak vért. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

A vér mással nem pótolható, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát. A következő napokban, hetekben fokozottan számítanak az önzetlen véradók segítségére, hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudják elégíteni.  A retro véradás szeptember 2-án rendezik, és a mottója az, hogy "Tedd jobbá a világot, a sörödet mi álljuk!"
Természetesen az, aki az most fennálló készlethiányon segíteni szeretne, nem kell, hogy szeptember 2-ig várjon, minél előbb felkeres egy véradóközpontot, annál jobb.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

You have no rights to post comments