87 ezer tagja volt a most lekapcsolt német gyerekpornóoldalnak

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. július 07. péntek

Gyerekpornót terjesztő internetes oldalt számolt fel a rendőrség Németországban, a honlap feltételezett működtetőjét pedig őrizetbe vették - írja az MTI. A hivatalos tájékoztatás szerint az úgynevezett darkneten működő, vagyis csak külön erre a célra szolgáló programmal elérhető, a többi internetező számára láthatatlan honlapnak 87 ezer tagja volt.

A szövetségi bűnügyi rendőrség arról számolt be, hogy az Elysium nevű portálon a gyermekekről készült pornográf tartalmak terjesztése mellett a pedofiloknak arra is lehetőségük volt, hogy gyerekek megrontását, bántalmazását megszervezzék. Az oldal tavaly év vége óta működött.
Az oldalt a rendőrség gyanúja szerint egy 39 éves férfi üzemeltette Hessében, akit még júniusban vettek őrizetbe, a lakását átkutatták, és a szervert lefoglalták. A férfi kilétét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra. Tudatták azt is, hogy főleg Németországban és Ausztriában további letartóztatások is történtek az ügyben, de nem közölték, hogy hány ember került rendőrkézre.
(index.hu)

You have no rights to post comments