Segítség! Kamasz lesz a gyerekem! – tanfolyam szülőknek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. május 04. csütörtök

Te is arra vágysz, hogy gyermekeid érzelmileg stabil, az életben boldogulni tudó, önálló felnőtté váljanak? A kamaszkor kihívásait nem tudjuk kikerülni: sem a gyerekek, sem a szülők! Ezt az időszakot nem csak a kamaszok, hanem mi, szülők is gyakran nehezen éljük meg. A Segítség! Kamasz lesz a gyerekem! tanfolyam ebben kíván útmutatást adni.

A legtöbb szülő igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy gyermekeit jól nevelje. És mégis gyakran küzdenek a kérdéssel: vajon jól csinálom? Amikor kamaszkorban jönnek a vádak és az indulatos kirohanások a gyerek részéről, akkor óhatatlanul is felmerül bennük: hol rontottam el? Nem biztos, hogy elrontottad! De azzal, hogy magadra veszed a kamasz vádjait, hibáit, küzdelmeit, nem segítesz neki. Gyere, és tanuld meg hogyan alakíthatod át a kapcsolatot a gyermekeddel, hogyan segíthetsz neki felelősségteljes és boldog felnőtté válni. Készülj fel: a te gyermeked is hamar belenő a kamaszkorba, aztán kirepül. Tanuld meg elengedni.
Az előadás sorozat nem csak kamaszok szüleinek szól! Minél korábban kezdünk el készülni, annál zökkenőmentesebb lehet ez az időszak! Leginkább 8-12 (14) év közötti gyerekek szüleinek tud segíteni a felkészülésben, de ha már beléptek a kamaszkorba a gyerekek, akkor is sok hasznos dolgot tanulhatnak a szülők, hogy mire figyeljenek, hogyan viszonyuljanak, miben segíthetik gyermekeik fejlődését.
Fontos, hogy mindkét szülő részt vegyen a gyermek nevelésében, ezért a jelentkező szülőpárok számára kedvezményes a részvétel.
A tanfolyam témái egymásra épülnek, ezért ajánlott a teljes tanfolyamon való részvétel.
Témák:
1.A kamaszok világa
2.Hogyan lehet a kamasszal kommunikálni?
3.Az egészséges kapcsolat kialakítása
4.Határok és szabadság
5.Veszélyek, kihívások és azok kezelése
6.Hozzuk ki a maximumot ebből az időszakból
Időpontok:

INTENZÍV TANFOLYAM: május 13.-án 10:00-18:00 között (ebédszünet 13:00-14:00 között) – Budapest, VIII. ker. Horváth Mihály tér 7.
SZEMINÁRIUM: május 16. – június 20. között, minden kedden 18:00-19:30 között – Budapest, VIII. ker. Horváth Mihály tér 7.
Jelentkezés: www.eberlein.hu/jelentkezes
Részvételi díj: 2.000,- Ft/alkalom (szeminárium esetén) vagy 10.000,-Ft/tanfolyam
Szülőpáros kedvezmény: 3.000,-Ft/alkalom /pár (szeminárium esetén)  vagy 15.000,-Ft/tanfolyam/pár
Felkérésre a tanfolyamot bárhol megtartom, min.15 fő jelentkezése esetén.

Éberlein Éva

You have no rights to post comments