Imaszövetséget alapított Udvardy György pécsi megyéspüspök

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. április 19. szerda

Udvardy György pécsi megyéspüspök főpásztori felelősségétől indíttatva húsvétvasárnap, április 16-án megalakította a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének imádságos támogatása.

Udvardy György pécsi megyéspüspök főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapjával megalakította a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének támogatása, hogy a Gyűdi Boldogságos Szűz Mária közbenjárásával megerősítve egyre többen hordozzák közös ügyeinket imádságaikban – olvasható az imaszövetség honlapján.

Az imaszövetség tagja lehet bármely krisztushívő, aki egyéves időtartamra (a következő húsvétig) vállalja a következőket:

– naponta imádkozik az egyházmegyéért és főpásztor, illetve a tagok szándékára
– hetente legalább negyedórányi szentségimádást vagy szentírásolvasást végez
– havonta legalább egy alkalommal önkéntes lemondást vagy böjtöt vállal
– lehetősége szerint részt vesz az egyházmegye évi – általában május második szombatján tartott – gyalogos zarándoklata alkalmából bemutatott ünnepi szentmisén Máriagyűdön
– keresi a rendszeres szolgálat lehetőségét saját plébániáján.
Az imaszövetség ifjúsági tagozatának tagjai (25 éves korig) az utolsó pont helyett a következőt vállalják:
– igyekszik bekapcsolódni saját plébániája valamely ifjúsági csoportjába, illetve keresi a rendszeres liturgikus szolgálat lehetőségét.
Az imaszövetség papi tagozatának tagjai az utolsó pont helyett a következőt vállalják:
– folytonosan keresi a papi közösség előmozdításának, elmélyítésének lehetőségét, és havonta legalább egy paptestvérét meglátogatja.

Jelentkezni online felületen, illetve a plébániákra eljuttatott jelentkezési lap postán történő beküldésével lehetséges.

A papi tagozat tagjai közé csak az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött elektronikus levélben lehetséges a jelentkezés.
Az egyházmegye főpásztora minden hónap első szombatján szentmisét mutat be az imaszövetség tagjaiért.
Kérnek mindenkit, népszerűsítse másoknak is ezt a lehetőséget, amely alkalmas lehet a helyi részegyházunk egységének megerősítésére, az „egy szívvel, egy lélekkel állhatatosan” végzett imádság (vö. ApCsel 1,14) erejének megtapasztalására és közös küldetésünk megvalósulásának előmozdítására.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

You have no rights to post comments