Ferenc pápa Calabriában felemelte hangját a szervezett bűnözés ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. június 22. vasárnap

Ferenc pápa szombati látogatása során Cassano all’Jonio-ban felszólított: soha többé ne legyen áldozata calabriai bűnszervezetnek, a ’ndranghetának. A Vatikáni Rádió tájékoztat.

A Szentatya elítélte a szervezett bűnözés által okozott erőszakot és szolidaritását fejezte ki az áldozatokkal. Nunzio Galantino, Cassano all’Jonio püspöke közvetítette a pápa szavait a háromévesen meggyilkolt Nicola Campolongo szüleinek és nagyszüleinek.

Galantino püspök a pápa Castrovillari börtönben tett látogatását nagyon intenzív élménynek nevezte. A jelenlevők megkönnyezték a pápa szavait és nagy meghatottság uralkodott. A Szentatya biztosította a főpásztort, hogy sokat imádkozott és imádkozik a meggyilkolt kisfiúért és mindazokért a gyermekekért, akik e szenvedés áldozatai.

Nicola Campolongót 2014 januárjában gyilkolta meg a ’ndrangheta, egy kiégett autóban találtak rá a holttestére. Nagyszüleivel együtt végezték ki, mert a nagyapa nem fizette meg időben a tartozását. Ferenc pápa január 26-án az Úrangyala-imádságot követően megemlékezett a kisfúról: „Ma olyan sok gyermek van a téren! Nagyon sok! Velük együtt szeretnék megemlékezni Cocò Campolongo hároméves kisfiúról, akit Calabriában egy autóban felgyújtottak. Egy ilyen kicsiny gyermekkel szembeni kegyetlenségre, úgy tűnik nincs példa a bűnügy történetében. Imádkozzunk Cocòval együtt, aki biztos vagyok benne, hogy Jézussal van együtt az égben. Imádkozzunk azokért a személyekért, akik ezt a bűntényt elkövették, hogy bánják meg bűnüket, és térjenek meg az Úrhoz”.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments