Ez van - Kenyában bevezetik a többnejűséget...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. március 23. vasárnap

Kiviharzottak a kenyai parlamentből a nők az új kenyai házassági szabályozás tárgyalásakor, az új törvény ugyanis nemcsak bevezetné a többnejűséget, de a hagyományokkal ellentétben azt sem tenné kötelezővé, hogy a férj egyeztessen a már meglévő feleségeivel, mielőtt új nőt hoz a házhoz – írja a BBC. Az afrikai ország többségében keresztény.

A kenyai törvénymódosítás értelmében a polgári törvényeket, amelyek csak egy feleséget engedélyeznek, összhangba hoznák a szokásjoggal, amely viszont lehetővé teszi a többnejűséget. A módosítás megszavazásakor a 69 kenyai képviselőnő közül csak 30-an voltak jelen, és a 349 fős parlamentben a férfitöbbség a változtatás mellett döntött. A nők erre kivonultak, mert szerintük visszataszító, ami történt.
"Ha feleségül veszel egy afrikai nőt, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy hamarosan érkezik a második és a harmadik nő is...Ez Afrika!" - kommentálta az új törvényt egy férfi képviselő. A nők szerint viszont egy ilyen döntés az egész családot érinti, és nagyon kedvezőtlenül hat a feleségek anyagi helyzetére.
A házassági törvények módosítását évek óta tervezi a kenyai parlament, és már több tervezet is készítettek. A mostaniba végül nem került bele a feleség-vásárlás megtiltása, fontos újításként azonban 18 évre emelték a házasság alsó korhatárát. A törvény minden Kenyában élő törzsre vonatkozik.
Nem sikerült végül átvinni azt a módosítást sem, amely a nő és a férfi anyagi egyenjogúságát célozta volna a házasságban. Az új törvény szerint a nő a vagyon 30 százalékára jogosult válás vagy a férje halála esetén.
(index)

Újra beigazolódik, hogy ha a világos és egyértelmű isteni törvényeket kidobjuk és emberi törvényekkel helyettesítjük, akkor végül bármit törvényesíteni lehet. A homoszexuális házasságot, a többnejűséget, az abortuszt, az euthanáziát, a pedofil kapcsolatokat - és amíg a nemzetek vissza nem térnek a krisztusi útmutatáshoz, mindig ez fog történni... - sipos