Megnyíltak a nyilvánosság előtt a Castel Gandolfó-i kertek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. március 06. csütörtök

Van olyan, aki legalább egyszer az életben ne akart volna sétálni a pápa kertjeiben – ezeken a titokzatos és gyönyörű helyeken? Ferenc pápa most mindenki számára elérhetővé tette ezt az álmot: döntése nyomán a Castel Gandolfó-i kertek megnyíltak a nyilvánosság előtt – tájékoztatott a news.va.

Március 1-jétől a zarándokok és turisták egyaránt beléphetnek a Castel Gandolfó-i kertekbe, melyekből lélegzetelállító kilátás nyílik a környező dombos tájra és az Albanói-tóra. A kertek bejelentkezés után látogathatók, és többnyelvű idegenvezetést is biztosítanak.

A Castel Gandolfó-i pápai paloták a Castelli Romani térség idilli táján épültek, mintegy 55 hektáros területen. A kerteket a legszebb itáliai parkok között tartják számon. Castel Gandolfo a 17. század óta a pápák nyári rezidenciája, nyaralóhelye volt. Boldog II. János Pál pápa „második Vatikánnak” nevezte, ahova nyaranként szívesen átköltözött Rómából. XVI. Benedek lemondása után ide vonult vissza tavaly február 28. és május 2. között, mielőtt újra visszatért a Vatikánba.

A kertekben a rendkívüli természeti szépségek mellett régészeti emlékek is megcsodálhatók. A magnóliák kertje, a rózsák, a gyógyfüvek ösvénye, a tündérrózsák és a magyaltölgyek kertje mellett a Castel Gandolfó-i kertekben találhatók Domitianus császár ókori föld alatti folyosórendszerének nagyszerű, vadregényes romjai is.

További információk a kertek látogatásáról és a bejelentkezésről: http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html

Magyar Kurír

You have no rights to post comments