Az amerikai püspökök ismét felemelték hangjukat a házasság védelmében

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. december 18. kedd
„Egyetlen életközösségi forma sem képes biztosítani a közjót annyira, mint az egy férfi és egy nő között létrejött házasság: ennek érdekében nem hallgathatunk” – jelentette ki Timothy Dolan New York-i bíboros érsek, az USA püspöki konferenciájának elnöke.

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb teret nyer az azonos neműek közötti házasság legalizálásának kérdése, és a kormány is felhagyott a hagyományos, egy férfi és egy nő házasságára vonatkozó törvény védelmezésével – ezért emelték fel szavukat az amerikai püspökök a házasság védelmében. Imára hívják a híveket a házasság védelmezése érdekében, továbbá számos kezdeményezéssel támogatják a házasság, a vallásszabadság és az élet védelmét.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság egy magát homoszexuálisnak valló idős nő kérelmére felülvizsgálja a házasságra vonatkozó törvényt, amelyet „diszkriminatív”-nak neveznek a homoszexuális aktivisták követelve az örökösödési jogokat és az adókedvezményeket. A Legfelsőbb Bíróság ítélete 2013 júniusában várható, amellyel kapcsolatban az amerikai püspökök azt kívánták, hogy a döntéshozatalt az igazság és igazságosság értékei vezéreljék.

A „házasság” csakis egy férfi és egy nő között jöhet létre – hangsúlyozzák az amerikai főpásztorok.  Azért imádkoznak, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntésével ezt megerősítse, mert a házasság az emberiség történetével egyidős fogalom és az ember természetébe van belevésve. A házasság intézménye továbbá a társadalom alapja, mert a legvédtelenebbeket, vagyis a gyermekeket védelmezi, az egyetlen olyan intézmény, amely egyesíti a gyermekeket szüleikkel.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

You have no rights to post comments