Hatalmas tüntetés a melegházasság ellen - Franciaországban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. november 18. vasárnap

Franciaország több városában tüntettek szombaton a kormány azon terve ellen, hogy legalizálják az azonos neműek házasságát. Párizsban a szervezők szerint kétszázezren, a rendőrség becslése alapján hetvenezren vonultak föl. Transzparenseiken ilyen jelmondatok voltak olvashatók: "El a kezekkel a polgári házasságtól!", "Mindenki egy férfi és egy nő egyesüléséből született".

A kormány a Házasodhasson mindenki! címet adta indítványának, amelyről januárban kezd tárgyalni a nemzetgyűlés, a szavazás pedig 2013 közepén várható. A törvény lehetővé tenné az azonos nemű pároknak az örökbefogadást. A közvélemény-kutatási adatok szerint a franciák többsége támogatja a melegházasságot, de azt nem, hogy gyereket fogadhassanak örökbe.

A törvénytervezetet ellenző szervezetek szerint a jogszabály-változtatás "veszélyes helyzetet, hatalmas felfordulást idézne elő". A katolikus egyház is ellenzi a tervet. A Vatikán november elején fogadkozott, hogy soha nem fogja feladni a harcot az ellen, hogy eltöröljék a heteroszexuális házasság privilégiumát, "a civilizáció egyik vívmányát".

(?MTI)

You have no rights to post comments