Uzsorásokat fogtak el Borsodban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. november 10. szombat

Két borsodnádasdi uzsorást fogtak el a rendőrök, a férfi és a nő 50-100 százalékos kamatra adott pénzt a rászorultaknak, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.

A két uzsorás készpénzen kívül élelmiszereket, illetve dohányárut is értékesített jóval a bolti ár feletti összegekért. Aki a kölcsön kapott pénzt nem tudta időben megfizetni, azt veréssel fenyegették.

A rendőrség közölte: volt, aki a még 2010-ben kölcsönkapott pártízezer forintos összegre 2012. november elejéig több mint 1 millió forintot fizetett meg az őt életveszélyesen megfenyegető gyanúsítottaknak. Egy másik sértett az uzsorásoktól vásárolt élelmiszer és kölcsönkapott 20 ezer forint fejében szintén 1 millió forintot fizetett meg.

A két borsodnádasdit több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett, több rendbeli uzsora bűncselekmény, valamint egy rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

(MTI)

You have no rights to post comments