Az Egyház alternatívái a fiatalok hétvégi ivászatai ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. szeptember 08. szombat

A spanyol Religión en Libertad című katolikus portál a héten közölte cikkét a Spanyolországban mind gyakoribb és tömegesebb jelenségről, a fiatalok szabadtéri és hétvégi ivászatairól.

(A spanyol hatóságok évek óta hiába próbálják visszaszorítani az ilyen éjszakai rendzavarásba vagy hangoskodásba torkolló csoportosulásokat, amelyeket a bárok egyre drágább árai is gerjesztenek. – a szerk.) Sevilla legismertebb városnegyede, Triana egyik biztonsági őre szerint az andalúziai székhelyen a szalézi szerzetesek képesek a legnagyobb rendet tartani hétvégenként. Videojátékokkal, társasjátékokkal, közös beszélgetésekkel és sportolási lehetőségekkel várják a nem inni akaró sevillai fiatalokat. Persze ha több mint 500 fiatal jól leköti magát, és egy-két fiatal mégis berúg, csak róluk beszél a környék – dohogott Alfonso Francia, a szalézi rend egyik tagja.

Csak Madridban több mint tízezer fiatal választ hasonló kikapcsolódási módot, akárcsak a két kasztíliai tartomány több városában. Színházi önképzőkör, társasjátékok, festészet, nép- és társastánc, kirándulások, többféle kézműves mesterség elsajátítása várja őket a Bosco Szent János iskolákban.

Az Opus Dei szervezete ugyancsak hétvégi klubokat hozott létre Spanyolország egész területén, és igen érdekes, változatos programokat kínálnak nekik. Olvasásfejlesztési gyakorlatokkal, vitákkal, irodalmi beszélgetésekkel, mozi- és filmfórumokkal, repülőgép-modellező szakkörökkel, gitár-, és számítógép-tanfolyammal stb. Azokat a fiatalokat pedig, akiknek ezek után felkeltette az érdeklődését a (katolikus) vallás, több egyházmegyében is tárt karokkal várják a közös imákra.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments