Becsődöl a pornóipar?

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. augusztus 15. szerda

Jordan Weismann, az Atlantic magazin szerkeszt?je szerint komoly bajban van a pornóipar. Utal a Bloomberg hírügynökség kimutatására, amely szerint 2007 óta felére zsugorodott a pornófilmek piaca. A visszaesés olyan súlyos, hogy Louis Theroux, a BBC szakért?je egyenesen a pornóipar végnapjairól beszél. Filmgyártók mennek tönkre, a színészek egyre kevesebbet keresnek, sokan kénytelenek prostitúcióval kiegészíteni jövedelmüket. A pornószínészkedés egyre inkább csak másodállásként képzelhet? el.

A pornófilm-készítők azonban nem adják fel – írja Weismann. Az online felnőtt oldalak most azzal kísérleteznek, hogy – egyes napilapokhoz hasonlóan – mikrofizetési rendszert vezetnek be. Azt remélik, hogy ha nem kell több tíz dolláros regisztrációs díjat fizetni, hanem egy dollárért letölthetők az egyes filmek, akkor talán a sok kis befizetésből több lesz a bevétel.

Theroux és Weismann szerint a helyzet reménytelen: az emberek hozzászoktak, hogy az interneten ingyen elérhetők a szexfilmek, és ezért a fogyasztók nem lesznek hajlandóak fizetni értük. Hiszen a napilapok közül is csak a piacvezető újságok, a New York Times és a Wall Street Journal online változata büszkélkedhet jelentősebb előfizetői körrel.

A jelek szerint tehát a színvonalas újságírás becsülete még ma is nagyobb valamivel, mint a pornóé – vonja le az optimista következtetést Weismann.

(Metazin)

Örvendetes hír, sajnos a csőd mögött az áll, hogy az interneten keresztül ingyen hozzáférhető a pornográf tartalom. Ezért ha azt szeretnénk, hogy a "felhasználók" száma is csökkenjen, továbbra is imádkoznunk kell e bűnök ellen...

You have no rights to post comments