Egy szép példa: Szíriában keresztények koordinálják a népesség megsegítését

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. augusztus 02. csütörtök

Aleppóban 11 keresztény közösség koordináló bizottságot hozott létre a nehézséggel küzdő emberek és menekültek szükségleteinek ellátására.

A közösségek ezzel segítik a lakosságot a szíriai városban, ahol folytatódnak a harcok a kormány fegyveres erői és a felkelők között. Ahogy Jean Clement Jeanbart melkita érsek a SIR-nek elmondta, a bizottság július 31-én összeült és számba vett minden szükséges lépést, hogy segítséget nyújtson az ott élő közösségeknek. Gyorsan kell cselekedni, mert a helyzet napról napra rosszabbodik – hangsúlyozta az érsek.

Helyi forrásoktól vett értesülések szerint megpróbálják megtalálni a módját, hogy bizonyos mértékben biztonságot garantáljanak a keresztény városnegyedekben és az ott élők ne hagyják el otthonaikat, hogy ne ismétlődjön meg az, ami Homszban történt: a menekültek üresen maradt otthonait támpontokként használták az összecsapásokban. Ez okozta Homsz keresztény negyedeiben történt mészárlást – közli a Fides hírügynökség. A rezsim gazdasági megszorításai a népesség legszegényebb rétegeit sújtja legjobban. A jómódúak Libanonba, Jordániába vagy Törökországba menekültek. Az érsek azt kéri a nemzetközi közösségtől, hogy ne küldjenek fegyvereket, ne segítsék a háborút.

Magyar Kurír