Hangulatképek az alkotótáborunkról

Kategória: Fotók, filmek
Megjelent: 2014. július 15. kedd

Akinek hatalma van

Kategória: Hegyi beszéd
Megjelent: 2015. november 07. szombat

„Történt pedig, hogy amikor Jézus befejezte ezeket a szavakat, a néptömegek le voltak nyűgözve a tanításától, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az ő írástudóik.”(Mt 7, 28-29) Jézus nem okoskodik, hanem kijelenti az Igazságot (Valóságot). Szavaiban és tetteiben Isten hatalma és ereje jelenik meg – a szó és a tett egysége.

Átvilágítás a Tízparancsolat alapján – 9. rész: Kívánd, ne kívánd…

Kategória: Evangelizációs levelek
Megjelent: 2016. augusztus 10. szerda

A világ azt sugallja, éld ki vágyaidat, mert azok gazdagabbá teszik az életedet. A keleti filozófiák azt tanítják, tagadd meg minden vágyadat és kívánságodat, mert csak így szabadulhatsz meg a szenvedéssel teli élet körforgásából. Isten azonban sem ezt, sem azt nem tanácsolja.

Nemzetközi felmérés: Mitől félünk leginkább?

Kategória: Egyéb imanap
Megjelent: 2018. augusztus 12. vasárnap

Miért aggódik a világ? Az Ipsos havi rendszerességgel végzett online felmérésben a 65 évesnél fiatalabbak véleményét kérdezték, a felmérésben résztvevő országok: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, India, Izrael, Olaszország, Japán, Mexikó, Malajzia, Lengyelország, Peru, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Törökország, USA.

Hogy hazánk a Szeretet földje legyen - imakilenced, 9. nap

Kategória: Szent István országáért
Megjelent: 2019. szeptember 21. szombat

Drága Istenünk! Te vagy az irgalom, Te vagy a szeretet, Te vagy a védelem, a gyógyulás és szabadulás, Te vagy minden jó forrása! Hisszük, hogy a Te gondviselő szereteted sugallta nekünk a Szeretet földje vízióját is. Kérünk, hatalmas erőddel cselekedj a Szeretet Földje Találkozón is, és járd át hazánket, nemzetünket, egyházukat és az egész világot is kegyelmeiddel, hogy megvalósuljon közöttünk a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

Néhány hír házunk tájáról

Kategória: Munkanapló
Megjelent: 2020. június 23. kedd

- Kijöttek a nyomdából az új igekártyáink, amelyek Csonka György testvérünk képeinek felhasználásával készültek. A 16-féle kártyát a régebbiekkel együtt missziós alkalmainkra visszük, ahol ingyenesen lehet húzni belőlük, illetve kint vannak a közösségi házunkban is.

Galgóczy Erzsébet megemlékezés - a Szolnok TV riportja

Kategória: videók
Megjelent: 2020. július 05. vasárnap

Riport a 2020. június 28-i szolnoki emlékmiséről és az emléktábla avatásról.

Szeretet történet - egy gyermek dala

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2020. július 06. hétfő

Dél-Afrikában, a namibiai Himbában egy gyermek születésnapja nem az, amikor világra jön, sem az, amikor a megfogan, hanem az, amikor gondolatként megfogan az édesanyja lelkében.

Egy-másfél nap alatt tűnt el a házi gyermekorvosok 40 százaléka

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2020. július 07. kedd

A járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel már elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott - az egészségügyi leállás idején voltak olyan körzetek, ahol egyáltalán nem maradt orvos, de az sem volt ritka, hogy a korábbi öt-hat orvos helyett egyetlen szakemberhez lehetett fordulni beteg gyerekkel.

Mit hoz a jövő? – egyházunk válságáról

Kategória: Eheti
Megjelent: 2020. július 06. hétfő

Állítólag a jó vezető látja, hogy mit hoz a jövő, és ennek megfelelően cselekszik – akkor viszont a világ nagy hiányt szenved jó vezetőkben. A várható környezeti katasztrófáról már az 1970-es években komoly tanulmányok jelentek meg, látható volt, mit hoz a jövő, de mit cselekedtünk? Hasonlót mondhatunk egyházunkról is. A problémák évtizedek óta látszanak - söpörjünk csak a saját házunk táján, nézzük meg az elmúlt napok híreit, mit mutat ez rólunk, magyarországi keresztényekről:

Mi, munkások

Kategória: A mai napra
Megjelent: 2020. július 07. kedd

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!” (Mt 9,32–38)
Ha keresztények vagyunk, akkor munkások is vagyunk, hogy Isten szeretete mindenkihez elérjen.
Drága Istenünk, ajándékozz még nekünk testvéreket, barátokat, munkatársakat, adj megtéréseket az élet minden területén! Ámen.   (S)
---
Ingyenes mobiltelefonos app. letöltése: http://szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/11749-elkeszult