Aláírásgyűjtés a családon belüli erőszak büntethetőségéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 28. szerda
Legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon is! Aláírásgyűjtés indult a családon belüli erőszak megfékezésére!  Az Országos Választási Bizottság elfogadta Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnökének népi kezdeményezésre irányuló kérelmét; így elindult a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásként való szabályozásának parlamenti megvitatását célzó aláírásgyűjtés. Az   http://www.alairas.atw.hu/  lehet letölteni és kinyomtatni az íveket. A kitöltött íveket a Halász Pálma, 1583 Budapest, Postafiók 11. címre várják. Határidő: 2012. április 28.
 
Nagyon fontos:
A családon belüli erőszak Magyarországon legalább egy millió nőt és a hozzájuk tartozó gyermekeket érinti. Mégis általában elhallgatás és tagadás veszi körül.

Minden héten meghal egy nő, és minden hónapban egy gyerek családon belüli erőszak áldozataként, valószínűleg az Ön környezetében is van olyan ember, aki segítségre vár.

Soha nem tudhatja, hogy esetleg Ön kerül-e ilyen kiszolgáltatott helyzetbe. És ekkor Önt ki védi meg?
Kinek az érdeke, hogy mind a mai napig az ENSZ kérése ellenére nincs önálló törvényi tényállás a családon belüli erőszak ellen Magyarországon?

A családon belüli erőszak nem magánügy!
Nem a bántalmazott szégyene az, ha bántották, megalázták, hanem azé, aki elkövette.

Fontos, hogy a bántalmazottak, veszélyhelyzetben lévők ne szigetelődjenek el, merjenek segítséget kérni, beszélni a problémáikról, szakemberhez fordulni.

Kérünk Mindenkit hogy segítsenek!