Imádság a fagyban megholtakért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 27. kedd
Az ORFK adatai szerint hazánkban február 27-ig 137 ember halt fagyhalált. Hatvanketten szabad ég alatt, hetvenöten pedig f?tetlen otthonukban, lakásuk, házuk udvarán fagytak meg. - A Sant’Egidio közösség március 28-án este hat órakor közös megemlékezést, imaórát szervez a Belvárosi Szent Mihály-templomban a szegényekkel együtt azokért, akik a legutóbbi télen a fagyhalál áldozatául estek Magyarországon, valamint a budapesti utcákon az elmúlt években elhunyt otthontalanokért.

A fenti a statisztika nem tartalmazza a kórházba szállítás közben vagy után kihűlés miatt elhunytakat. Isten nem törődik bele. Nem törődünk bele mi sem, hogy hazánkban, városunkban bárkinek hajléktalanság, alultápláltság, magány miatt kelljen meghalnia.

A Sant’Egidio (Szent Egyed) közösség március 28-án, szerdán este hat órai kezdettel, a Belvárosi Szent Mihály-templomban (Budapest 1056, Váci utca 47/b.) tartandó közös megemlékezésre, imaórára hív a szegényekkel együtt azokért, akik a legutóbbi télen a fagyhalál áldozatául estek Magyarországon, valamint a budapesti utcákon az elmúlt években elhunyt otthontalanokért. A közös megemlékezést követően lehetőség lesz beszélgetésre; ezt követően csatlakozni lehet egy kis agapéhoz, valamint esti sétánkhoz, ahol az utcán élő barátainkat keresik fel emberi szóval, levessel, szendviccsel (mindenki hozhat magával néhányat) – szerepel a Sant’Egidio közösség közleményében.

Sant’Egidio közösség/Magyar Kurír