Sok felszerelést gyűjtöttek a Sziget után a Szeretetszolgálat önkéntesei

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2019. augusztus 17. szombat

Három teherautónyi felszerelést gyűjtöttek össze a Sziget fesztivál helyszínéről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Közleményük szerint az idei volt a második év, amikor a karitatív szervezet a fesztivál szervezőivel kötött megállapodás értelmében, a nagytakarítás előtt átválogatta a helyszínen maradt felszereléseket.

A kétnapos akcióban a Máltai Szeretetszolgálat százötven embere működött közre, hogy összegyűjtsék a még használható, rászoruló emberek számára tovább adható matracokat, hálózsákokat és tábori felszereléseket.
A Szeretetszolgálat fiatal segítői a 2019-es fesztivál után
■körülbelül 600 otthagyott sátrat,
■500 kempingszéket,
■400 felfújható matracot,
■és még egyszer ennyi polifoam fekhelyet,
■kb. 17 köbméternyi törölközőt és hálózsákot, takarót, valamint jelentős mennyiségű ruhaneműt, illetve cipőt és papucsot
szedtek össze a fesztivál résztvevői után.
A felszereléseket a szervezet budapesti raktárába szállították, ahol alaposan átválogatják, szükség esetén szárítják és megtisztítják azokat. A jó állapotú adományokat rászoruló embereknek, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalan embereknek, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, írták.

(index.hu)

You have no rights to post comments