Kritikus aszály van

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2019. április 02. kedd

A csapadékhiány országszerte 20-30 milliméter közötti, a felső talajréteg szárazsága már elérte a kritikus szintet, és a következő napokban is marad a szárazság. A hét második felében és a jövő héten várható délnyugat felől csapadék, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. (A végén ima)

Az őszi vetések a napos, meleg időben gyorsan fejlődnének, de a legtöbb helyen a szárazság ezt lassítja. Egyre több gyümölcsfa virágzik, ehhez kedvező a napos, száraz idő, amely a kártevők elleni védekezést is segíti. Az elmúlt héten a fagy ismét károkat okozott a virágzó kajszi- és mandulafákon, amikor az Alföldön többfelé 2 méteres magasságban is -4 és -7 fokig hűlt a levegő.
A hét első felében nem változik számottevően az időjárás. Gyakran lesz élénk a szél, amely a száraz talajt könnyen felkapja. Szerdán és csütörtökön csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Pénteken országszerte, szombaton főként keleten, vasárnap pedig délnyugat felől ismét sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A csapadék mennyisége általában 10 és 20 milliméter között valószínű a hét végéig, de a jövő héten is csapadékos marad az időjárás.

Imádkozzunk!

Mennyei Atyánk! Te látod, milyen nehéz helyzetbe kerültünk. Felbolydult az egész természet, az időjárási viszontagságok veszélybe sodorhatják a növényeket, állatokat, embereket, az idei termést és mindannyiunk megélhetését. Kérünk Téged most Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy Szentlelked hatalmas erejével járd át a teremtett világot! Csillapítsd le a természet háborgását és óvd meg teremtményeidet és gyermekeidet minden bajtól! Óvd meg az úton levőket is, ments meg minket a balesetektől, műszaki problémáktól és minden bajtól!
Végül pedig hiúsítsd meg a rossz szándékú emberek terveit, akik visszaélve a nehéz helyzettel, kihasználják, meglopják, fenyegetik embertársaikat. Köszönöm Istenem, hogy szeretsz minket és meghallgatod imáinkat! Ámen.

You have no rights to post comments