Egy jó békemenet - imádkozzunk január elsején a békéért!

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. december 31. hétfő

Fáklyás felvonulás Budapesten és Pécsen A Sant’Egidio közösség és a Fiatalok a Békéért mozgalom fáklyás felvonulásra és ökumenikus imádságra hív a béke világnapján. Az imádságot Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezeti. A rendezvénnyel csatlakozni szeretnének Ferenc pápa felhívásához.

A Sant’Egidio közösség szerte a világon karácsony napján ebédre hívja szegény barátait, hogy terített asztaloknál együtt ünnepeljék Jézus születését. Január elsején pedig, Ferenc pápa a béke világnapjára írt üzenetét hirdetve, szerte a világon arra hívja az embereket, hogy lépjenek ki otthonaikból, fáklyás felvonulással és imádsággal emlékezzenek a háborútól szenvedő országokra. „A jó politika a békét szolgálja" – hirdeti idén a Szentatya üzenete.

A budapesti felvonulás január elsején, kedden 17 órakor a Salkaházi Sára-emléktáblától indul, mely a vértanú nővérről elnevezett alsó rakparton, a Szabadság-híd pesti hídfőjénél található, és az (Egyetemi) Kisboldogasszony-templomban (Budapest V., Papnövelde u. 5–7.) ér véget, ahol 18 órakor ökumenikus imádság kezdődik, amelyen Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mond beszédet, Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Aaron Stevens, a Szent Kolumbán skót presbiteriánus egyházközség lelkésze szolgál imádsággal.

Az imádság végén a Közép-afrikai Köztársaság javára gyűjtenek, ahol a Sant'Egidio közösség DREAM programja keretében AIDS-betegeket gondozó rendelőket létesítenek.

Pécsen a felvonulók este 18 órakor találkoznak a ferencesek templománál, majd imádsággal emlékeznek meg a háborútól szenvedő országokról és az üldözött keresztényekről a Lyceum-templomban.

Budapesten és Pécsen is mindenkit szeretettel hívnak és várnak! A résztvevőktől azt kérik: aki tud, vigyen magával mécsest.

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

You have no rights to post comments