Egy nagy nemzedék utolsó tagjai

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. október 04. kedd

angyinniEgy nagy nemzedék utolsó tagjai távoznak lassan közülünk. Világszerte olyan nevek fémjelzik őket, mint II. János Pál pápa, Roger testvér, Teréz anya vagy Jean Vanier, hazánkban többek között Regőczi István atya - aki Istennek legyen hála, még köztünk van - és Hámori Alfonzné, Angyi néni is, aki hosszú szenvedés után október 3-án, hétfőn este 11 órakor távozott közülünk. Oszlop volt ő Isten egyházában, apostoli lelkületű asszony, akit mi törpe utódok felérni nem tudunk. Jelenléte, szeretete, imája pótolhatatlan veszteség számunkra. Temetése október 13-án, csütörtökön 15 órakor lesz Törökbálinton, római katolikus szertartás szerint, utána gyászmise a római katolikus templomban. Rá emlékezünk most:

Az idősebb generáció még Angyalkának szólította, részben, mert Angéla volt az eredeti neve, de részben angyali természete miatt. Még óvónőként ismerhették meg, hiszen gyerekeiket adták a kezei közé - a legjobb kezekbe és a legjobb szívre bízhatták így őket!

Nekünk már Angyi néni volt, a mindig türelmes, mindig nyitott, mindig befogadó és Isten ügyét fáradhatatlanul szolgáló Angyi néni. Én 1991-ben ismertem meg őt Törökbálinton, de nem mint 70 éves nyugdíjas nénikét, hanem mint fáardhatatlanul dolgozó, imádkozó és szervező hit-apostolt. Mindig kutatta Isten akaratát, mindig kész volt cselekedni, de mindig kész volt engedelmeskedni is!

Abban az időben a Szeretetláng ügye hazánkban sok megpróbáltatást szenvedett. Az imacsoportok megosztottak voltak és zavaros lelki programot követtek, az egyházi hatóságok elzárkóztak előlünk... Angyi néni volt az, aki kezdeményezte az akkori székesfehérvári püspök atyával a levelezést, ami enyhülést hozott a kapcsolatokba. Törökbálinton az ő ihletésére lett először emlékhely Erzsébet asszony halála helyén, majd szintén neki volt elég hite és bátorsága, hogy Isten ihletését elfogadva, vállalja a Szeretetláng-kápolna építését. Lelkes szerzője és terjesztője volt az ingyenes újságunknak, országszerte rengeteg emberrel levelezett, küldött könyveket, imákat - igazi sajtó-apostol volt! Az ő gondolata volt az első Országos Szeretetláng Találkozó megszervezése, ami alkalmat adott a különböző utat követő szeretetlángos csoportok közötti kapcsolatfelvételre és kiengesztelődésre is.

Hosszan sorolhatnám még, hogyan állt helyt minden nehézségben, hogyan imádkozott és szervezte az imacsoportokat a Szeretetláng-kápolnában is, írhatnék rengeteg történetet róla és férjéről, Ali bácsiról (aki néhány éve távozott közülünk), hisz mindkettőjük egész élete az Isten- és ember-szolgálatban telt - de talán egy kisebb könyvtár se tudná mindezt befogadni.

Angyi néni munkája, egyházszervező tevékenysége példa mindannyiunknak. Pótolni nem tudjuk őt, csak követni azon az úton, amelyen ő, és társai, társnői jártak. Egy nagy nemzedék tagjai, akik imájukkal, szeretetükkel legyőzték a sátáni támadásokat és kiesdték Isten irgalmát ránk, bűnösökre. Oszlopok ők Isten egyházában - mi lesz velünk, ha mind elmennek? Angyi néni már az örök boldogságban ünnepli Ali bácsival, az angyalokkal és szentekkel együtt Isten szeretetét és dicsőségét. Mi mást tehetünk, mint kérjük égi pártfogásukat életünkre!!

Sipos Gyula