Ingyenes táborozási lehetőségek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. június 11. hétfő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két ingyenes táborozási lehetőségét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. Várjuk a jelentkezőket családi, baráti körötökből is!

A pécsi tábor július 5-9 között lesz és 14-25 éves gyerekeket, fiatalokat várunk.
A tábor célja: érzékenyítés, önkéntesség népszerűsítése.
Négy helyszín közül választhatnak a táborozók:
hajléktalanokkal való foglalkozás, fogyatékosokkal való törődés, cigánytelepi élet megismerése és megváltozott munkaképességűek szerelőműhelye.
A tábor végén mindegyik csoport bemutatja a munkáját.  A napi programok során a délelőttöt a kiválasztott helyeken töltik a fiatalok 10-15 fős csoportokban, megismerkednek a máltai munkával, az máltai munkatársakkal és az ott élő emberekkel (ügyfelekkel/gondozottakkal/ellátottakkal)
Ebéd után hagyományos nyaralós programok lesznek (strandolás, kirándulás, városnézés, kultúra) este pedig vidám együttlét, zene, móka, kacagás.
Ha valaki jelentkezik, akkor válasszon ki két helyszínt, ami érdekelné, hogy előre lássuk, hogy egy csapatban körülbelül hányan vannak. A tábor ingyenes, az oda- és visszautat kell csak fizetni. A szállás egy középiskolai kollégiumban lesz.

A budapesti tábor július 22-26 között lesz. Erre a táborra alapvetően 11-15 éves rászoruló gyerekeket és 25 éves korig önkéntes kísérőket várunk. Ebben a táborban minél több izgalmas helyre szeretnénk elvinni a gyerekeket, ahova amúgy nem tudnának eljutni. (Csodák palotája, Állatkert meglátogatása, Hajózás a Dunán, Kalandpark, Tropicarium, számháborúzás, színjátszás stb.)
Az önkéntesség is megjelenik a táborban, mert a gyerekek megismerik közben a városban működő máltai intézményeket és részt vesznek egy közös önkéntes projektben is az egyik máltai játszótéren.

Mindkét tábor esetében lehetőségünk van az iskolai közösségi szolgálatként kötelező órákból igazolni napi 3 órát.

Nagyon örülnénk felnőtt kísérőknek is!!!

Bármilyen kérdésetek van, keressetek minket bátran:
Csernai Dorottya
Ifjúsági önkéntes koordinátor
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Közép-Magyarországi Régió
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 349 0675

Bognár László
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Közép-Magyarországi Régió
ÖNKÉNTESSÉG és LELKISÉG
+36309318647
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.