Medvék Magyarországon

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. május 25. péntek

"Somoskőújfalunál, vasúti bejáráson medvével találkozott a férjem" - írta ki a Facebookjára Gabriella szerdán. Azóta már a Nool.hu-n, egy Nógrád megyei portálon is megjelent a hír erről, ahol azt írják, a MÁV pályafenntartó dolgozója munka közben pillantotta meg az állatot, tőlük hetven-nyolcvan méterre lehetett.

"A medve lejött a hegyoldalról, a két lábára állt, szétnézett, majd vissza is indult az erdő felé, majd hamarosan eltűnt a szemeink elől. Az egész történet úgy tizenöt másodpercig tarthatott – mesélte  a lapnak.
Legutóbb 2016 októberében láttak medvét a Medves-fennsíkon, két kocogó előbb egy medvemancs lábnyomának részletét látta a sárban, majd pár nemsokára húsz méterre tőlük két nagytestű, sötétbarna medvét pillantottak meg.
Az utóbbi években a Medves-hegység területén többször is láttak barnamedvét, illetve lábnyomok és vadkamerás felvételek kerültek elő róluk. Magyarországon, többek közt Cered, Mátraszele, Bárna, Szilaspogony, Karancsberény és Szügy környékén is láttak már medvét.
(index.hu)