Medvék Magyarországon

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. május 25. péntek

"Somoskőújfalunál, vasúti bejáráson medvével találkozott a férjem" - írta ki a Facebookjára Gabriella szerdán. Azóta már a Nool.hu-n, egy Nógrád megyei portálon is megjelent a hír erről, ahol azt írják, a MÁV pályafenntartó dolgozója munka közben pillantotta meg az állatot, tőlük hetven-nyolcvan méterre lehetett.

"A medve lejött a hegyoldalról, a két lábára állt, szétnézett, majd vissza is indult az erdő felé, majd hamarosan eltűnt a szemeink elől. Az egész történet úgy tizenöt másodpercig tarthatott – mesélte  a lapnak.
Legutóbb 2016 októberében láttak medvét a Medves-fennsíkon, két kocogó előbb egy medvemancs lábnyomának részletét látta a sárban, majd pár nemsokára húsz méterre tőlük két nagytestű, sötétbarna medvét pillantottak meg.
Az utóbbi években a Medves-hegység területén többször is láttak barnamedvét, illetve lábnyomok és vadkamerás felvételek kerültek elő róluk. Magyarországon, többek közt Cered, Mátraszele, Bárna, Szilaspogony, Karancsberény és Szügy környékén is láttak már medvét.
(index.hu)

You have no rights to post comments