Lélek nélkül nem lehet

Kategória: Eheti Megjelent: 2014. június 09. hétfő

A Szentlélek nélkül nincs élet. A teremtéskor „Isten lelke lebegett a vizek felett”, hogy a halott anyagot életre keltse. Szűz Máriára Isten Lelke szállt le, így fogant meg a szívében és méhében a Fiú, a Megváltó Jézus, aki aztán a Lélek által növekedett bölcsességben és szeretetben Isten és az emberek előtt. Nyilvános működése elkezdésekor megint csak a Szentlélek kente fel a Messiást erővel és hatalommal, hogy körüljárva mindenkivel jót tegyen.

Halálakor Jézus Krisztus kilehelte a világra a Lelket, így rajta keresztül - mert Ő az út az igazság és az élet – a gonosz lélek által megakadályozhatatlan szabad útja van Istennek hozzánk és nekünk az Atyához.

Jézus Krisztus feltámadása a Szentlélek erejében ment végbe. Azután a félelmükben bezárkózott apostolokhoz bement a bezárt ajtón keresztül és rájuk lehelve békéjét, Szentlelkét adta nekik. Ugyanez a Szentlélek jött el Pünkösdkor, hogy a tanítványok végre belülről szabaddá váljanak, erő töltse el őket a magasból és termékeny, életet hozó életet éljenek.

Lehetsz erős, lehetsz gazdag, lehetsz sikeres, ha a Szentlélek nincs benned, semmi vagy. Elmúlsz a gazdagságoddal, sikereddel, szépségeddel, okosságoddal együtt, mert minden, ami benned van, csak a világból van és maga a világ is elmúlik, s minden, ami benne van. Ha benned csak a világ szelleme van, halott vagy, még ha élsz is.

Ha azonban a Szentlélek a tiéd, akkor minden a tiéd. Tiéd Isten, tiéd az ígéretek, tiéd a kegyelmi ajándékok, a karizmák, tiéd Isten szeretete és gondviselése.

De vajon megéljük-e ezt? Valóban szentlélekkel teljes emberek lennénk?

Magamra tekintve szomorúan kell megállapítanom, hogy rám ez biztos nem igaz. Közösségeinkre, egyházunkra nézve is azt gondolom, van még hová előre menni.

Igen, még csak nagyon keveset kaptunk a Szentlélektől, a Szentlélekből! Kérnünk kell állhatatosan, kitartóan, teljes szívünkből:

Jöjj Szentlélek, tölts el minket önmagaddal, hogy életünk legyen Krisztusban és bőségben legyen! Ámen.

Sípos (S) Gyula (honlap: www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments