Szeretetláng-átadás

Kategória: Eheti Megjelent: 2012. november 19. hétfő

Kindelmann Erzsébet asszony 1962-ben kezdte kis füzetbe leírni azokat az égi közléseket, amiket az Úr Jézustól és a Szűzanyától kapott. Hosszú és küzdelmes élet után – özvegyen és nehéz fizikai munka mellett nevelte gyermekeit, majd egyikük halála után magához vette unokáit is, közben küzdött az egyházi előítéletekkel és világi hatóságokkal, próbálta teljesíteni Isten időnként lehetetlennek tűnő kéréseit, stb. - 1985-ben halt meg Törökbálinton, ahol egy kedves család (Hámori Ali bácsi és Angyi néni) gondozta utolsó heteiben. Itt hunyt el elhagyatottan, a világ által nem ismerten. Minden vagyona két cipős dobozban volt – rózsafüzér, gyertyatartó, szentkép, stb. -, ezek most a halála helyén épült kis Szeretetláng kápolnában láthatók egy vitrinben. Most pedig úgy tekinthetünk rá, mint egy világszerte elterjedt és elfogadott keresztény lelkiségi mozgalom alapítójára. A Lelkinaplót több, mint húsz nyelvre (köztük a világnyelvekre) lefordították, a Mozgalom elterjedt és egyházi jóváhagyással működik az egész világon. De mi is az a Szeretetláng és hogyan lehet megkapni?

Először is, a Szeretetláng nem „mi”, hanem „ki” – a Lelkinaplóban azt mondja a Szűzanya: Szívem Szeretetlángja maga Jézus Krisztus. És valóban, az emberek szülöttei között legtökéletesebben – ahogy csak ember befogadhatja -, Mária fogadta be a Fiút. Megfogant a szívében és a méhében, testéből formáltatott, majd együtt éltek Jézus földi élete végéig. (Természetesen a feltámadás után is…) Szűz Mária szívében ott lángol a tökéletes Isten- és emberszeretet, Jézus Krisztus teljes valósága – ahogy csak ember befogadhatja -, és ezekben az utolsó időkben a Szűzanya ezt ajándékozza nekünk amikor kiárasztja ránk Szeretetlángját.

A Lelkinapló tanúsága szerint pedig a Szeretetláng kegyelmi hatásai bennük és körülöttünk is csodálatosak lehetnek: a Szeretetláng megvakítja a Sátánt, de ez az összetartó szeretet tüze, ugyanakkor gyengéd láng – és még hosszan sorolhatnánk a jelzőket. Igen, nagyon is hihető és elfogadható, amit a Lelkinapló mond: ilyen nagy kegyelmi kiáradás még nem történt (a Szűzanya részéről), mióta az Ige testté lett. Azaz a legnagyobb baj és veszedelem idején jön a legnagyobb kegyelem!

A Szeretetláng Lelkinaplóban több olyan előrejelzést, próféciát is olvashatunk, amelyek azóta beteljesedtek és amelyek bizonyítékai hitelességének (ezekre most külön nem térünk ki). De még inkább bizonyítéka ennek a nagy kegyelemnek a Szeretetláng kegyelmi hatásainak megnyilvánulása életünkben. (Erről beszéltem az utolsó lelki napon a Szeretetláng kápolnában.) Ahogyan a Szentlélek kegyelmi hatásai felismerhetők a Szentlélek gyümölcseiről – szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, fegyelmezettség, stb. -, hasonlóképpen, Isten kegyelméből a Szeretetláng kegyelmi hatásai is ugyanígy megmutatkoznak életünkben.

Egyik buzgó testvérünk kezdeményezésére – aki ima közben kapott erre indítást -, 2012. december 8-án, szombaton, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén Szeretetláng lelki napot tartunk Törökbálinton a római katolikus templomban. 10 órától imaóra lesz, 11 órától tanúságtételek és rövid előadás, 12 órától pedig szentmise Lángátadással. A lelki nap keretében fogok én is beszélni a Szeretetláng kegyelmi hatásairól és arról, hogy mit is jelent a „lángátadás”, (liturgiája, lényege, stb.). A mise után pedig – azokkal, akik nem sietnek haza -, még átsétálunk a kis Szeretetláng kápolnába is. (A program természetesen ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! - Törökbálint megközelíthető Budapestről a Kosztolányi Dezső térről induló 272-es busszal,, vagy autóval az M0, M1 és M7 autópályákon keresztül.)

Honlapunkon több írás (és video) foglalkozik a Szeretetláng történetével, teológiájával, azokat is szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe.

Imával és szeretettel: Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments